APPR a devenit membru cu drepturi depline în OIPA Cereale

FMC cereale1

Săptămâna trecută au fost organizate alegeri pentru conducerea în Organizaţia Interprofesională pe Produs ”Cereale, Oleaginoase şi Produse Derivate” – OIPA Cereale. Președintele Aurel Popescu a fost investit  într-un nou mandat, având în vedere că sub conducerea sa, OIPA a avut o activitate cu multe reușite şi cu o relație bună şi cu instituțiile-partenere, asigurând  totodată şi suportul de care toţi membrii au avut nevoie în perioadele de criză. Alături de președintele Popescu, la conducerea OIPA Cereale a fost ales în funcţia de vicepreședinte şi fermierul Gheorghe Albu, cel care a preluat funcția de președinte interimar al LAPAR.

În prezent, OIPA Cereale include mai multe organizații puternice în sectorul agricol, precum LAPAR, Asociația Fermierilor din România (AFR – președinte Adrian Rădulescu), Asociaţia Depozitarilor de Cereale din Romania (ADCER), Asociația Română a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA), Asociația Națională a Industriilor de Morărit și Panificație (ANAMOB – președinte Viorel Marin), Asociația Națională a tinerilor Producători Agricoli din România (ANTPAR – președinte Marius Micu) şi Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN – președinte Aurel Popescu).

În cadrul întâlnirii,  Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) a devenit membru cu drepturi depline în Organizaţia Interprofesională pe Produs ”Cereale, Oleaginoase şi Produse Derivate” – OIPA Cereale. APPR a depus solicitarea de a deveni membru OIPA Cereale, încă din toamna 2018 însă cererea de adeziune a fost supusă votului abia în cadrul acestei ședințe, unde  au fost prezenți delegați din toate organizațiile membre.

Prezenţa din partea APPR la această adunare a fost asigurată de președintele Arnaud Perrein, de vicepreședintele Adrian Mocanu, de directorul executiv Alina Crețu și de directorul pe politici externe, Cristina Cionga.  APPR va aduce un plus de profesionalism organizaţiei și va contribui la activitatea OIPA Cereale pe partea de informații, studii de specialitate şi  perspectivă europeană.