Analiza săptămânală a dosarelor pe agricultură și dezvoltare rurală aflate în lucru sub Președinția română a Consiliului UE

madr daea

Marți, 12 februarie 2019, ministrul Petre DAEA a convocat la sediul MADR cea de-a patra videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și cu directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a Președinției Consiliului UE, alături de experți din aceste structuri.

Ministrul Petre Daea a punctat reușita echipei Președinției Române la Consiliul UE privind obținerea acordului provizoriu cu privire la disponibilitatea și independența studiilor științifice asupra unui nou regulament privind siguranța și transparența lanțului alimentar.

De asemenea, ministrul a discutat cu reprezentanții RPRO și cu experții MADR revizuirea regulamentului referitor la Organizarea Comună de Piață și Politica de calitate.

A fost prezentată și evoluția dosarelor privind regulamentele reformei Politicii Agricole Comune (PAC) – Planul Strategic și Finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC.