AliRa Recruitment – o echipă de succes, Ramona Lăpădătescu şi Alina Dobra!

Compania AliRa Recruitment, fondată de Ramona Lăpădătescu şi Alina Dobra, a adunat în palmaresul celor 5 ani de activitate proiecte de recrutare de succes pentru companiile din agribusiness.

Flexibilitatea şi reorientarea sunt principii de bază!

„Într-un domeniu dominat de forţa de muncă masculină, se face simţită prezenţa, din ce în ce mai clară, a femeilor. Dincolo de cunoştinţe şi pasiune este nevoie şi de răbdare, hotărâre şi ambiţie.

Flexibilitatea şi reorientarea sunt principii de bază. Să ştii să ţii pasul cu piaţa şi să fii realistă, este un atu care ne caracterizeză, pe noi femeile de carieră. Fiecare amănunt contează, fiecare lucru pierdut sau angajament este de fapt un nou început pentru a te dezvolta profesional.

Dacă ar fi să spun în acest moment care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă o femeie de carieră aş spune fără să ezit: flexibilitate şi creativitate! Pe o piaţă care se află în permanentă schimbare, dacă vrei să reuşeşti trebuie să fii capabil să răspunzi rapid şi să te adaptezi din mers la cerinţele şi provocările pieţei. O poţi face fiind flexibil şi creativ! Ca femeie de afaceri, implicarea mea în acest business este definită de acţiunile pe care le întreprind şi bineînţeles de rezultatele acestei implicări.

Noi, femeile din ziua de astăzi, suntem norocoase că ne-am câştigat aceleaşi drepturi cu ale bărbăţilor şi că avem oportunitatea să ne remarcăm în toate domeniile de activitate, inclusiv în agribusiness.

Aşadar, dragi femei, avem motive să fim optimiste şi mulţumite pentru că ne-am câştigat un statut la care generaţiile trecute nici nu au visat. Pentru că ne aflăm în luna martie aş vrea să transmit doamnelor implicate în domeniul corporatist al agribusiness-ului şi cititoarelor revistelor Cotidianul Agricol şi Business Press Agricol cele mai sincere şi calde urări de bine, sănătate, noroc şi putere de muncă pentru a trece peste această perioadă dificilă, rămânând la fel de echilibrate şi devotate familiilor şi carierelor de succes! O primăvară frumoasă tuturor!”a transmis Ramona Lăpădătescu în mesajul dedicat „Lunii Femeii”.

Femeile sunt mai prudente şi au mai multă răbdare!

“Implicarea femeii în mediul corporatist este una naturală şi reprezintă evoluţia firească a societăţii în care trăim. Nu cred că acum mai putem vorbi de pionierate în acest sens, având în vedere că femeile s-au implicat în  multe business-uri, aducându-şi contribuţia la dezvoltarea economiei.

Ce putem spune clar, este că acum ostilitatea în mediul de afaceri faţă de prezenţa feminină s-a redus şi chiar a dispărut în domenii importante cum ar fi agricultura. Se cunoaşte faptul că femeile respectă mai bine regulile, sunt mai prudente şi au mai multă răbdare.

 Este încă mult de lucru şi cred că femeile trebuie să fie şi mai perseverente pentru a se impune în agribusiness, dar, categoric, nu trebuie să facem din acest lucru un proiect în sine. Nu sunt de acord cu promovarea femeilor în diferite poziţii doar pentru că trebuie să avem un anumit procent de reprezentare într-o companie sau într-un consiliu de administraţie, de exemplu. În acelaşi timp, nu trebuie să uităm că de foarte multe ori acolo unde există femei care au puterea de decizie se întâmplă lucruri frumoase,  afaceri reuşite şi bineînţeles profit.

Acesta cred că este într-un fel sensul acţiunilor femeilor în mediul de afaceri care le face să se diferenţieze de bărbaţi – implicarea permanentă, activă şi conştientă în multiple proiecte de responsabilitate socială şi mai ales în susţinerea financiară a acestora.

Într-o perioadă în care suntem permanent focusaţi pe bugete, cheltuieli, criză sau piaţă, cred că este un moment bun din an în care ne putem lua răgaz şi transmite celor din jur mesajul: înconjuraţi-vă de femei puternice, care să vă arate şi un alt mod de a face business, prin loialitate, curaj şi empatie!”, a precizat Alina Dobra.