AgroConcept România setează primul record românesc GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore, de o echipă, cu o combina New Holland CR8.90

  • Combină New Holland CR8.90 Revelation (Twin Rotor™) și Heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri

AgroConcept, importatorul autorizat al mărcilor New Holland și Kverneland în România, a setat primul record de recoltare din România, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS:

Cea mai mare cantitate de grâu recoltată de o singură combină în 8 ore (de o echipă), cu un total de  403,64 tone.

Recordul a fost atins cu o combină de serie, New Holland CR8.90 Revelation (cu tehnologie Twin Rotor) echipată cu un heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, în prezența unui arbitru oficial Guinness World Records, doamna Seyda Subasi-Gemici, dar și în prezențadomnului Ovidiu Ranta, Profesor Doctor Inginer USAMV Cluj-Napoca, în calitate de observator independent, și a patru martori externi.  

Dorința noastră a fost să dovedim performanțele unei combine ideale pentru fermele din România, ca și capacitate și caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiții locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc și cu o echipă majoritară AgroConcept” a declarat Florin Marin, Directorul Tehnic al AgroConcept.

Recordul a fost realizat în Șindrilița, Găneasa, județul Ilfov, la ferma Geo & Costi Agrostar SRL, aflată în proprietatea domnului Gheorghe Preda.

Combina New Holland CR8.90 a intrat la recoltat la 10.07 și a recoltat non-stop, până la semnalul de final dat de arbitrul oficial GUINNESS WORLD RECORDS la 18.07. Echipa de operatori a inclus 4 membri: 3 angajați AgroConcept, Florin Marin (Director Tehnic), Cristian Catana și Eduard Gîlcevoiu (Specialiști de Produs) și un reprezentat New Holland în persoana lui Florian Schmitt, Bussines Manager combine New Holland (zona Balcanilor), trainer de produs pentru combinele New Holland de o lungă perioadă.

“Sunt foarte mândru de echipa AgroConcept! Am început să gândim acest proiect acum un an și ni s-a părut atunci un obiectiv greu de atins. Erau prea multe variabile de luat în calcul. Sezonul acesta de recoltare ne-a ridicat ștacheta și mai mult, dar am decis să nu renunțăm, orice ar fi și, cu suportul partenerilor de la New Holland, cu sprijinul necondiționat al gazdei noastre, domnul fermier Preda și, mai ales, bazându-ne pe o echipă ultra-dedicată și 2 produse care ne-au dovedit în timp rezultate remarcabile, combina New Holland CR8.90 și hederul MacDon FD140 de 12,2 metri, am reușit!” a declarat Jaydeep Singh, CEO AgroConcept.

Este un rezultat românesc, pentru fermierul român, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS, autoritatea globală numărul 1 în materie de recorduri.

Detalii recoltare:

Cantitate totală în 8 ore: 403,64 tone

Suprafață recoltată: 65,68 ha

Soi de grâu semănat: Glosa – Categoria biologică C2

Producție medie: 6,15 t/ha în condiții de umiditate cuprinse între 7,6 % și 8,7 %

Capacitate maximă: 57,5 tone/oră

Capacitate medie: 50,45 tone/oră

Pierderi măsurate în mai multe etape pe tot parcursul zilei: de maxim 0,5%

Consum combustibil: 1,91 litri/tonă

Condiții climatice: cca. 35C cu înnorări periodiceîn prima parte a zilei

Locație: Șindrilița, Ilfov, ferma Geo & Costi Agrostar SRL

S-au folosit 2 tractoare New Holland, un T8.410 și un T7.315 HD, 2 remorci de transfer de 30 m³ și 3 camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.