Agrii – Ziua Porților deschise cu studenții

De curând, Agrii România a organizat în trei zone agricole din țară (Timișoara, Ialomița și Iași) – ”Ziua Porților deschise cu studenții”, un program educativ pentru generația de mâine a agriculturii autohtone.

Evenimentul organizat în zile diferite a adunat studenți și cadre didactice de la USAMVB Timișoara, USAMV București și USV Iași pentru a-i învăța mai multe din practicile agricole și inovațiile din agribusiness. Studenții de la universitățile de profil agricol au vizitat loturile demonstrative Agrii de cereale păioase, iar echipa tehnică le-a oferit din belșug informații despre tehnologia aplicată în câmp.

Mai mult, a fost creat și un mini-laborator în care studenților li s-a explicat și demonstrat rolul adjuvanților în efectuarea responsabilă a tratamentelor fitosanitare.

Vizita la loturile Agrii de cercetare a reprezentat o oportunitate pentru tinerii viitori specialiști de a vedea la firul ierbii ce înseamnă să faci agricultură de performanță. ”Ne-am bucurat de interacțiunea pe care am avut-o cu studenții, cei care reprezintă viitorul în agribusiness. Iar această campanie educațională Agrii, direcționată către ei va asigura o punte către viitor. Le-am arătat la nivel practic ce înseamnă inovația, tehnologia de vârf și soluțiile adaptate pentru implementarea unui agribusiness de succes”, a declarat dr. Valerian Iștoc, Business Developement Director Agrii România.

De-a lungul anilor, Agrii România s-a implicat activ, prin diverse campanii, în educarea și sprijinirea viitorilor specialiști din agricultură.

Ziua Porților deschise cu studenții” a reprezentat o experiență educativă și inspirațională pentru studenții pasionați de agricultură. A reprezentat practic o oportunitate în a-i ajuta să vadă dincolo de ceea ce învață în sălile de clasă și să descopere aspecte practice ale cercetării agricole.

Agrii: educație agricolă pentru generația de mâine!