Adrian Porumboiu a câştigat procesul cu APIA!

porumboiuadrian

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a declarat în cadrul unei întâlniri organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui, că s-a făcut dreptate în cazul unei amenzi pe care fosta sa firmă Comcereal SA a primit-o de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi pe care el a considerat-o de la bun început ca fiind abuzivă.

În anul 2015, omul de afaceri Adrian Porumboiu a acuzat faptul că APIA Vaslui a sancţionat în mod abuziv una dintre societăţile sale.

„Amenda primită în 2015 de la APIA a făcut parte dintr-un plan foarte bine pus la punct de distrugere a mea şi a afacerilor mele, iar fostul prim-ministru Victor Ponta şi fostul ministru al agriculturii Daniel Constantin nu au fost  străini de acestă situaţie şi acest abuz”, a declarat Porumboiu.

Omul de afaceri a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză, menţinând decizia dată iniţial de Curtea de Apel Iaşi privind anularea sancţiunii. Adrian Porumboiu susţine că reparaţia nu este decât una morală, deoarece societatea respectivă nu se mai află în proprietatea sa şi este în insolvenţă.

„Nu am fraudat nici măcar cu un euro, nici măcar cu un leu, n-a fost nici un fel de abatere. Ca drept dovadă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce în prealabil am câştigat la Curtea de Apel Iaşi, după patru ani de zile face dreptate şi pune adevărul în lumina lui. Eu aş vrea ca Victor Ponta, Daniel Constantin şi cei trei directori ai APIA să angajeze 6.000 de oameni, să plătească şi ei impozite la stat… Eu nu am nimic cu ei. Nu am nici măcar frustrări, dar ei au minţit, au făcut un lucru conjugat şi orchestrat, doar pentru a distruge o firmă. Au crezut că vor distruge un om. M-am întărit mai mult şi sunt mai puternic decât eram înainte, după ce am trecut în aceşti patru ani de zile prin foc şi sabie. Acest subiect este pilduitor. Eu nu fac parte dintre aceia care spun că ce mi s-a întâmplat mie s-ar putea întâmpla oricui, dar omul de afaceri trebuie sprijinit în sens corect, să nu i se facă favoruri, dar nici să i se dea în cap”, a ţinut să precizeze Adrian Porumboiu, urându-le tuturor celor din domeniul agricol sărbători Pascale liniştite.

Sursa foto: adevarul.ro