Agroland va prelua activitatea fabricii de nutreţuri combinate din municipiul Caransebeş!

Grupul Agroland va prelua activitatea de nutreţuri combinate din municipiul Caransebeş de la compania Lipoplast, urmând să investească 1,3 milioane de euro. Potrivit comunicatului de presă al grupului, investiţia include achiziţia propriu-zisă, precum şi repornirea proceselor de producţie.

Reprezentanţii Agroland au în plan obţinerea certificării non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebeş devenind prima astfel de unitate din România, cu această certificare.

Preluarea fabricii face parte din strategia Agroland de a deveni cel mai important producător local de ouă de consum şi carne de pasăre certificate non-GMO.

În octombrie 2020, Agroland a intrat pe piaţa ouălor de consum prin preluarea platformei Avicola Mihăileşti, producător de ouă de consum şi pui de o zi, care include şase ferme. Fabrica ocupă o suprafaţă de 10.000 mp şi are o capacitate de producţie de 12.000 tone anual, fiind estimată o creştere graduală a acesteia, cu circa 25% pe an, până în 2024.

Agroland şi Lipoplast vor finaliza procesul de achiziţie a fabricii până la finele lui 2021. În viitor, reprezentanţii Agroland iau în calcul preluarea activităţii şi a altor producători de ouă de consum şi carne de pasăre, pentru a-şi consolida poziţia pe această piaţă.