5 zile de „foc” în standul CARNEXPO

carnexpo

Întâlniri b2b, conferințe cu subiecte de actualitate, cocktail-uri și show-uri culinare,  toate reunite într-un singur stand – CARNEXPO. Participă și tu! Și nu rata lansarea CARNEXPO GRILL – un concept nou, un eveniment inedit dedicat industriei cărnii, desfășurat într-un cadru de 5 stele, în anul 2020.

Prima zi de expoziție, pe 30 octombrie este „Belgian Meat Networking Day & Evening Cocktail”. Reprezentanții celor mai importante companii belgiene din industria cărnii de porc și vită, afiliați în Belgian Meat Office, sosesc special la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 pentru a interacționa cu specialiștii români din domeniu, într-un schimb de experiență, împărtășind informații despre noutățile din sector, lansări de produse, idei de afaceri, relaționări cu firme conexe și posibile colaborări.

Astfel că, în prima parte a zilei, delegația belgiană va efectua un tur al expoziției și va vizita toate companiile din industria cărnii prezente la eveniment. Apoi, producătorii belgieni vor rămâne pe tot parcursul zilei, în standul CARNEXPO unde se vor derula întâlniri business-to-business cu reprezentanți ai companiilor care activează în industria cărnii din România, cu importatori de utilaje, buyeri din sectorul de retail, dar și reprezentanți din HoReCa.

Ziua se va încheia cu o invitație la cocktail, de la ora 17:00, unde producătorii belgieni îi așteaptă pe toți producătorii de carne din România, într-o atmosferă destinsă, propice pentru discuții, relaționări și încheieri de parteneriate.

Înființată în anul 2003, sub umbrela VLAM – Flanders’ Agricultural Marketing Board, Belgian Meat Office funcționează ca o interfață a companiilor belgiene și are rolul de a încuraja și spirjini exportul de carne de porc și vită, dar și de a promova întâlniri business-to-business în acest sens.

Tot în prima zi de expoziție, pe 30 octombrie 2019, revista INDUSTRIA CARNII.RO și platforma de specialitate EUROMEATNEWS.COM organizează lansarea evenimentului „CARNEXPO GRILL”. Lansarea se va desfășura în standul CARNEXPO, din cadrul expoziției INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019, începând cu ora 18:00.

„CARNEXPO GRILL” este un eveniment inedit, așteptat de mare parte a specialiștilor din industria cărnii și marchează deschiderea sezonului de grătar și lansarea produselor de grill. Acesta se va derula pe 4-5 iunie 2020, la Theodora Golf Club, în Alba Iulia și își dorește să elimine bariele formale din jurul conferințelor standard și să reunească profesioniștii din industrie într-un mediu destins. Astfel că, invitații sunt așteptați într-un cadru de cinci stele, unde timp de două zile vor purta discuții în aer liber, vor juca golf, se vor aduna în jurul grătarului și vor ciocni un pahar de vin.

La „CARNEXPO GRILL” vor participa reprezentanți ai celor mai mari companii – producători și procesatori de carne din România și din străinătate, buyeri de top din sectorul de retail, importatori și exportatori reprezentativi din domeniu, reprezentanți de vârf din Ambasade, dar și chefi care reprezintă cu mândrie sectorul HoReCa.

Ce se va întâmpla la CARNEXPO GRILL, pe 4-5 iunie 2020, la Theodora Golf Club:

 • standuri ale companiilor de top din industria cărnii cu degustare de produse
 • timp de recreere și socializare prin participarea la jocul de golf
 • seară festivă cu grătar care marchează deschiderea sezonului și lansarea de produse de grill a celor mai importante firme românești și din străinătate
 • degustare de vinuri alese, dar și inițiere din partea somelierilor în ceea ce privește asocierea tipurilor de carne cu vinul
 • zone de show-uri culinare unde chefi de renume au pregătit multe surprize și provocări pentru invitați
 • timp pentru discuții interactive pe teme de actualitate din domeniul industriei cărnii într-un mediu mai puțin formal
 • trofee și diplome de participare oferite reprezentanților companiilor din domeniu

Pe 31 octombrie, vino să afli cum se va dezvolta sectorul agroalimentar din România, la cel mai important eveniment din domeniu – Conferința See The Future in Agrifood”, organizată de ADDOR EVENTS, în Sala Titulescu, de la Romexpo, începând cu ora 15:30.

Astfel că, avem invitați de seamă, factori de decizie în domeniul în care activează, respectiv ambasade, asociații și institute dinamice, dar și companii private, care ne-au confirmat deja prezența. Dintre speakeri amintim pe:

 • Radu Timiș, președinte Asociația Română a Cărnii
 • Arie Veldhuizen, consilier agricol Ambasada Olandei la București
 • Pim Biewenga, director pentru Europa la MS Schippers
 • Tatiana Novikova, reprezentant Alaska Seafood Marketing Institute
 • Svetla Chamova, președinte BulgarianUnion of Food Processing Industry
 • John Moysoglou, country manager & senior regulatory advisor – Cyprus, Greece & Romania la Registrar Corp
 • Nicolea Hulea, consultant dezvoltare în cadrul companiei de cercetare de piață Nielsen

Tema generală care primează se regăsește chiar în denumirea conferinței – „See The Future in Agrifood”, dar paleta de subiecte este una vastă și include printre altele:

 • persective de dezvoltare pentru industria alimentară, dar și pentru piața de ingrediente alimentare din Bulgaria, România și celelalte țări din Sud-Estul Europei
 • evoluția sectorului agroalimentar și tendințele care vor marca piața românească în următorii ani
 • evoluția consumului preparatelor din carne în contextul dinamicii FMCG. „See the future” – cine este „noul” consumator de carne?
 • politica Olandei cu privire la dezvoltarea sustenabilă a filierei producției animale și posibilități de cooperare cu România, Bulgaria și țările din Sud-Estul Europei
 • reducerea utilizării antibioticelor în producția animală
 • tendințe și oportunități pentru piața peștelui și fructelor de mare din România

În a treia zi de expoziție, pe 1 noiembrie, de la ora 13:00 la 14:00, standul CARNEXPO va fi locul de întâlnire a specialiștilor din industria alimentară la o dezbatere interactivă, denumită PROFOOD. Aceasta este organizată de platforma AgroFood și este dedicată celor care activează în scena procesării, ambalării și etichetării.

Avem ca invitați speakeri de top care, pe de o parte sunt reprezentanți ai asociațiilor, dar și manageri din companii de nișă din sectoarele de procesare-ambalare-etichetare. Așadar, pe lista invitaților se numără:

 • Radu Timiș, președinte Asociația Română a Cărnii
 • Mihai Ciobanu – managing directorUlma Packaging
 • Gabriel Sescu – președinte Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor
 • Cristian Lazăr – managing partner Green Point Management
 • Mary Pană – președinte Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România
 • Emilio Becker – economist, consultant în industria cărnii

Toate discuțiile din cadrul PROFOOD vor fi structurate pe trei paneluri: Save the food – Risipa alimentară, Tendințe și inovații în ambalare, Viitorul ambalării și reciclării.

În ceea ce privește risipa alimentară, amintim că în România se aruncă la gunoi în fiecare an, aproximativ 2,2 milioane de tone de alimente, potrivit datelor Eurostat. În medie, un român aruncă zilnic 320 de grame de mâncare intactă. De cele mai multe ori, cantitatea de alimente irosite reprezintă o masă completă. Țara noastră se află pe locul 9 într-un top care clasifică țările din UE, în funcție de cât de multe produse alimentare sunt aruncate, primele locuri fiind ocupate de Marea Britanie, Germania și Olanda.

Aceste cifre au relevat faptul că este necesar un cadru legislativ pentru reglementarea diminuării risipei de alimente. Astfel că, în ședința de Guvern din data de 30 ianuarie 2019 a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, prin încurajarea donării de alimente. Este bine de știut că operatorii economici care donează alimente, oricând în ultimele 10 zile de valabilitate, beneficiază de facilități fiscale.

Cât de eficientă este această măsură adoptată de statul român, ce alte soluții am mai putea găsi sau despre cum au gestionat alte țări problema risipei alimentare, veti putea afla din discuțiile derulate de-a lungul Conferinței PROFOOD.

De asemenea, trendurile din domeniul ambalării, diversitatea materiei prime, dar și a formatelor de ambalare, necesitatea ambalajelor verzi și ultimele inovații din domeniu, toate aceste subiecte vor fi aduse în prim plan și intens dezbătute de speakerii evenimentului.

Și nu în ultimul rând, vom afla cum arată viitorul ambalării și ce înseamnă o reciclare responsabilă, în condițiile în care Uniunea Europeană produce anual peste 2,5 miliarde de tone de deșeuri. Iar, gestionarea deșeurilor într-o manieră mai eficientă este primul pas spre o economie circulară unde majoritatea produselor și materialelor sunt reciclate sau reutilizate.

Ce se întamplă cu ambalajele introduse pe piață de marii producători, dar și de retailerii din domeniul alimentar, care sunt obligațiile impuse prin lege în ceea ce privește reciclarea și valorificarea deșeurilor și cât se respectă acestea, dar și care este implicarea firmelor mari de reciclare, despre toate acestea și nu numai, pentru că domeniul ambalării este unul foarte vast, veți putea afla doar participând la Conferința PROFOOD.

Pe 1, 2 și 3 noiembrie, sărbătorim Zilele produselor românești când chefi renumiți vor veni special să gătească cu produse românești, în bucătaria amenajată în standul CARNEXPO. Îi așteptăm pe toți reprezentanții din companiile din industria alimentară, retail și HoReCa, să urmească o serie de de show-uri culinare, să guste din preparatele realizate, să poarte discuții și să relaționeze.

––––

Desfășurată în perioada 30 octombrie – 03 noiembrie 2019, în Centrul Expozițional Romexpo, pe un spațiu de peste 15.000 de mp, cu peste 200 de expozanți și peste 60.000 de vizitatori prevăzuți a trece pragul expoziției pe parcursul celor cinci zile, INDAGRA FOOD & CARNEXPO și-a propus să aducă un suflu nou în industria alimentară prin ceea ce vor expune companiile participante, dar și prin evenimentele derulate.

Târgul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României și ADDOR EVENTS. Acesta se adresează producătorilor, distribuitorilor și importatorilor de echipamente și tehnologii pentru ramuri ale industriei alimentare, respectiv: industria cărnii, panificație, industrializarea legumelor și fructelor, prelucrarea peștelui și laptelui.

„INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 se bucură de un interes tot mai mare din partea companiilor românești, dar și a celor din străinătate, drept dovadă că numărul expozanților a crescut, comparativ cu ediția trecută, oferind o amplă deschidere spre idei și întâlniri de afaceri, discuții cu specialiști din domeniu, promovarea companiei și a produselor, relaționare cu firme conexe, dar și noutati din domeniu. I-am încurajat în mod repetat pe reprezentanții companiilor din domeniu să se înscrie la expozitie și să promoveze în acest fel, produsele și întreaga industrie românească, în țară și peste hotare”, ne-a declarat Eugen Capră, CEO CARNEXPO.

Pe parcursul zilelor de expozitie, se vor desfășura mai multe evenimente precum, conferințe cu teme de discuție de mare interes pentru producătorii de produse agroalimentare, dar și pentru producătorii și distribuitorii de tehnologie din domeniu, lansări și degustări de produse, show-uri culinare.