Oferta de seminţe marca SAATEN UNION pregătită pentru noile schimbări la plata sprijinului cuplat pentru venit (subvenţii APIA)

În urma propunerilor şi schimbărilor venite de la Ministerul Agriculturii cu privire la modificările plafonului de subvenţii pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal, precum şi conform Planului Strategic şi măsurilor GAEC pentru perioada 2023 – 2027, fermierii vor face modificări în planul de culturi pentru anul 2024, ţinând cont, pe lângă aceste modificări şi de specificul zonei de cultură şi schimbările climatice. Saaten Union România vine în întâmpinarea acestor schimbări şi avem disponibil în primăvara 2024 seminţe certificate, de calitate pentru culturile de interes: lucernă, mazăre, porumb siloz, culturi înverzire.

ADORNA – soi de lucernă productiv, cu perenitate îndelungată, 4-5 ani. Talia plantei este medie spre înaltă cu un caracteristică foarte importantă: nu lemnifică!

Are capacitate de regenerare foarte mare: 4-6 coase pe an. Este un soi cu toleranţă foarte bună la secetă şi arşiţă, pecum şi la ingheţ.

SALAMANCA – soi de mazăre deja consacrat şi recunoscut de fermieri pentru stabilitate şi prouductivitate!

ASTRONAUTE – soi cu capacitate mare de producţie, bine adaptat condiţiilor de cultură din România.

Saaten Union România derulează un program amplu de testare şi înregistrare al soiurilor de mazăre, având pentru anul 2024 mai multe soiuri noi pe care le înregistrăm după 2 ani de testări oficiale şi particulare în toate zonele de cultură din ţara. Dintre acestea, vom introduce pentru sezonul viitor, soiul TABSCO – soi de ultimă generaţie, testat îi înregistrat în Romania, cu adaptabilitate crescută, potenţial de producţie ridicat şi toleranţă crescută la bolile foliare.

Porumb siloz: LILA şi RUDOLFO – doi hibrizi noi de porumb pentru siloz, grupa FAO 600+

Hibrizi cu talie foarte mare şi aparat foliar bine dezvoltat, cu un raport excelent ştiulete – masă verde.

Atuuri ale acestor hibrizi: vigoare foarte bună la răsărire, toleranţă ridicată la secetă, adaptabilitate bună la condiţiile de cultură din ţara noastră.

Amestecuri de seminţe pentru covoare înverzire şi leguminoase, gama Viterra®