Cu ocazia celei de-a III-a ediții a seriei de evenimente „Prioritate pentru Performanță”, KWS aplică pieței agricole impulsuri constante de know-how și informație tehnică, pe care jucători diverși din domeniu le pot valorifica în scopul unei bune desfășurări a activității și al unei productivități sporite. Input-ul de date și viziune oferit de KWS este menit să ajute la formularea unor răspunsuri cât mai corecte la noile cerințe ale pieței.
„Ne-am asumat încă de anul trecut o nouă direcție de dezvoltare, pe care am început s-o facem cunoscută în piața agro din România: KWS. Nivelul următor. Această perspectivă se referă la soluțiile pe care KWS le pune la dispoziția fermierilor pentru a se menține la standardele înalte impuse chiar de ei înșiși. De asemenea, la nivel macro, dorim ca România să se înscrie în tendințele mondiale, unde noi, ca industrie, trebuie să fim relevanți și să devenim o voce importantă. Astfel, constatăm o nevoie crescută de eficiență a culturilor din România și din întreaga lume, care este posibilă prin utilizarea geneticii celei mai avansate și care necesită, ca al doilea pilon, folosirea unor tehnologii moderne și exploatarea facilităților oferite de industria IT. De aceea, oferim, pe de o parte, un nou set de hibrizi de porumb destinat celor mai bune sole și celor mai bune rezultate iar, pe de alta, promovăm două aplicații dezvoltate împreună cu partenerii noștri – AGREMO, LA ORIZONT și AGROVIR – dedicate monitorizării avansate a culturilor și managementului fermei”, a declarat doamna Doriana Nițu, Director General KWS Semințe.
Se spune că singura constantă în lume este schimbarea, de aceea KWS cultivă dinamismul și cercetează continuu pentru performanță tot mai crescută de la an la an. Ca atare, compania exploatează mereu noi surse genetice, pe care le descoperă și le testează în vasta rețea de cercetare dezvoltată la nivel mondial, ce conectează specialiști din întreaga lume și centre aflate în climate diferite, de la temperat-continental până la cel cu influență oceanică. Cea mai recentă grupă a fost creată pentru a răspunde celor mai înalte ambiții și tehnologii existente în piață. Este vorba despre Plus4Grain, un grup de hibrizi cu calități excelente în condițiile agriculturii intensive. „Acești hibrizi sunt capabili să răspundă superior inputurilor aplicate în fermele cu practici agricole avansate, cu sole de înaltă calitate și resurse hidrice sigure. Hibrizii de porumb Plus4Grain sunt instrumentele ideale pentru strategiile ce urmăresc rezultate foarte ridicate, rezultate record, prezentând un potențial extrem de producție. Acești hibrizi sunt capabili să valorifice cu adevărat investițiile. Sunt ce e mai bun pentru cei mai buni”, a declarat domnul Dr. Ing. Ion Voinea, Director Produse KWS.
Un al doilea mijloc de eficientizare prezentat în cadrul seminarului „Prioritate pentru performanță” prespune apelul la mediul digital. Instrumentele de acest tip oferă posibilitatea analizelor aprofundate, rapide și eficiente a culturilor și a proceselor din ferme, luarea de decizii în cunoștință de cauză, colectarea de date, utile pentru realizarea unor statistici și prognoze. De aceea, procesul de digitalizare este una dintre prioritățile KWS, care dorește să-și susțină partenerii în implementarea noilor tehnologii și utilizarea lor într-un mod cât mai profitabil. „Agricultura românească trebuie să-și pregătească locul din viitor, iar pentru aceasta trebuie să „lupte” cu armele cele mai noi și mai sofisticate. KWS pune tot mai mult accentul pe instrumentele digitale, capabile să genereze și să proceseze volume mari de date relevante pentru fermieri. Considerăm că datele exacte despre sol, resurse, hibrizi, fertilizanți etc. sunt cheia pentru un control tot mai bun al proceselor din fermă, pentru managementul culturilor și al business-ului în general și pentru eficientizarea costurilor. Experiența din alte industrii arată că acele companii care au avut un start reușit în lumea digitală au prosperat, bucurându-se de avantajul pionieratului”, a declarat domnul Csaba Kiss, Director Regional pentru Europa de Sud-Est al KWS SAAT SE.
Acest tip de instrumente ce servesc eficientizării se vor dovedi tot mai utile în viitor, când se estimează o creștere a necesarului de produse agricole cu 60% până în 2030 (conform revistei Forbes).
În cadrul seminarului, au fost prezentate beneficiile unui soft de monitorizare a terenurilor prin scanare aeriană. Această aplicație, realizată împreună cu partenerii LA ORIZONT și AGREMO, oferă informații despre eficiența semănatului (inclusiv calculul pierderilor la semănat, stabilirea necesităților de replantare, evaluarea pagubelor produse de factorii climatici sau dăunători), necesarul de nutrienți și nivelul de îmburuienare, gradul de stres al culturilor etc., oferind și posibilitatea de estimare a producției sau planificare a recoltării.
Al doilea soft prezentat are drept scop gestiunea eficientă a fermei și a fost dezvoltat împreună cu AGROVIR. Prin utilizarea acestui instrument, sunt mai bine coordonate activitățile și resursele din fermă (utilaje, angajați, parcele etc.). Fermierii își pot crea o perspectivă mai clară și mai amplă asupra proceselor desfășurate prin generarea de rapoarte și analize, cu o cunoaștere detaliată a fiecărei etape, a costurilor și a mijloacelor utilizate.
Despre KWS Semințe
KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în topul primelor trei companii multinaționale din domeniul semințelor din România. Compania este activă pe piața locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în 16 ani la peste 130 angajați.
Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, ducând mai departe vasta experiență în domeniul ameliorării genetice. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.
De peste 160 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.