Corteva Agriscience inaugurează o nouă unitate de ambalare în Cernay, Franţa, care va ajuta agricultorii să răspundă cererii de produse de origine naturală
Oficialităţile locale şi reprezentanţi ai Corteva Agriscience au fost prezenţi astăzi la inaugurarea unei fabrici de ambalaje pentru produse de protecţia plantelor, parte a unui proces investiţional de milioane de euro care vizează produsele de origine naturală.
Investiţia de 20 de milioane de euro alocată pentru fabrica din Cernay (Rinul Superior) din Franţa va susţine producţia gamei Inatreq™ active, acceptată pentru utilizare în statele UE, aceasta fiind o nouă clasă de fungicide pentru cereale (pycolinamide) în care molecula activă este obţinută din produse de origine naturală prin fermentare.
Producţia în noua facilitate, cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, unul dintre cele patru centre industriale Corteva Agriscience din Franţa, va demara în luna octombrie 2019. În următorii patru ani această unitate va aduce la crearea a circa 50 de locuri de muncă. Aproximativ 380 de persoane din Cernay şi oraşul învecinat Uffholtz lucrează în acest moment în centrul de producţie Corteva Agriscience, la care se adaugă şi angajaţii temporari.
Pe lângă costurile alocate pentru construcţia noii fabrici, investiţia de la Cernay include şi transformări realizate pe linia de formulare. Acest proiect pune bazele unei investiţii mai ample plănuite în Franţa, Corteva Agriscience căutând să vină în întâmpinarea cererii pentru produse organice, oferindu-le agricultorilor un pachet de soluţii inovatoare care să-i ajute să răspundă provocărilor aflate într-o continuă schimbare.
„Inatreq™ active este un produs revoluţionar care permite fermierilor să obţină randamente mai bune, dispunând de o mare flexibilitate în procesul de aplicare şi garantând un nivel de securitate optim pentru recolte. Ingredientele naturale din componenţa produsului reprezintă direcţia dorită de societăţile europene în materie de inovare”, a declarat Susan Lewis, Vicepreşedinte Senior şi Director Operaţiuni Corteva Agriscience.
„Această nouă investiţie demonstrează angajamentul Corteva Agriscience de a oferi soluţii sustenabile inovatoare care vor transforma agricultura şi vor ajuta fermierii să crească productivitatea şi să asigure alimentele necesare pentru o populaţie aflată în creştere. Această facrică reflectă eforturile continue ale companiei Corteva pentru a crea un sistem alimentar sustenabil care să ajute fermierii să producă alimente sănătoase, de calitate, potrivit cererii venite din partea consumatorilor”, a continuat reprezentantul companiei.
Gama de produse Corteva Agriscience intrate în fază avansată de cercetare în Europa este mai mare ca niciodată, compania aşteptându-se să-şi extindă puternic portofoliul de produse de protecţia plantelor, tratarea seminţelor sau de soluţii digitale pentru sprijinirea fermierilor, managementul culturilor, protecţia recoltelor şi furnizarea de alimente de calitate pentru o populaţie din ce în ce mai numeroasă.
Evenimentul inaugurării oficiale a fabricii de ambalare pentru produsele de protecția plantelor a fost deschis de József Máté, Corporate Communications Leader Europe, Corteva Agriscience, care a anunţat tema întâlnirii “Locul produselor naturale în agricultura viitorului: alternative durabile sau soluții complementare?”, după care i-a prezentat pe lectorii prezenţi:
- Eric Dereudre, Director Corteva Agriscience™ Europa de Nord,
- Susan Lewis, Vicepreședinte Senior și Director Operațiuni Corteva Agriscience™,
- Evaristo Bernardes, Director Formulare și Ambalare (F&A), Șef producție portofoliu de produse de combatere a bolilor plantelor Corteva Agriscience™ şi
- Patrice Swinnen, Director de producție al centrelor de producție Corteva Agriscience™ din Cernay și Uffholtz, Franța.
Discuţiile au vizat aspecte privind contribuţia Corteva Agriscience la dezvoltarea sectorului de protecţia plantelor în sustenabilizarea fermelor europene. De asemenea, în cadrul evenimentului, specialiştii companiei au anunţat că produsul Inatreq™ Active, o soluţie revoluţionară pentru protecţia plantelor, a primit toate aprobările necesare pentru utilizarea pe pieţele din Uniunea Europeană.
Inatreq™ Active – noua revoluţie a fungicidelor pentru combaterea bolilor din cultura de cereale păioase
Inatreq™ Active este un fungicid cu un mod de acţiune inovator, care provine din clasa chimică Picolinamides, beneficiind de o tehnologie ce poate oferi un management mai bun al rezistenţei. Fungicidul are o eficacitate excepţională şi o flexibilitate remarcabilă. Inatreq™ Active este un derivat al unui produs natural obţinut prin fermentare, cu o unică modificare chimică – acest aspect fiind foarte important, deoarece, după aplicarea şi translocarea lui în plantă, substanţa activă revine la forma naturală. Produsul are un mod unic de acţiune, comparativ cu toate celelalte fungicide existente în acest moment în piaţă. Fungicidul prezintă o flexibilitate foarte mare în aplicare şi o perioadă de protecţie îndelungată. Produsul poate fi aplicat preventiv, înainte de apariţia bolii, dar şi curativ, atunci când condiţiile de apariţie a bolii sunt îndeplinite, ea poate să fie prezentă în plantă, dar încă nu este vizibilă.
Evenimentul de lansare a fost gândit ca un program captivant, care a cuprins la început un moment Media Club, după care o masă rotundă cu discuții interactive alături de experți din industrie, vizitarea fabricii, urmată de un tur de prezentare a întregului complex, iar la final o degustare de produse pe bază de grâu, proaspăt scoase din cuptor.
Reprezentantul revistei Business Press Agricol şi al site-ului cotidianulagricol.ro prezent la manifestare va reda în detaliu momentele acestei întâlniri profesionale. Revenim cu amănunte privind desfăşurarea evenimentului de la Cernay, Franţa.