InFolen – inovație de ultimă generație pentru culturile de păioase și porumb

InFolen este asocierea dintre anumite elemente minerale şi un activator fiziologic, cu scopul de a furniza culturilor elementele minerale de care au nevoie, dar și de a acționa asupra anumitor procese metabolice cu impact în randamentul culturilor.

Ce este de fapt gama Infolen ?

  • Un aport eficient și dinamic de azot chiar și în condiții meteorologice limitate;
  • O stimulare a activității enzimatice a celulelor frunzelor;
  • Eficiență demonstrată în privința randamentului și a calității recoltei;

Această nouă gamă de fertilizanți este destinată culturilor de păioase și porumb, cu scopul de a furniza elemente minerale cheie în fazele vegetative implicate direct în randamentul culturii și anume: faza de burduf la păioase și faza de 6-8 frunze la porumb. După cum știm, la cerealele păioase 80% din proteină se formează înainte de apariția spicului.

Astfel, pentru a maximiza producția este nevoie de formare de proteină și după înspicat, așadar nutrienți disponibili și activitate fiziologică susținută. InFolene este menit să asigure plantei aceste elemente minerale vitale în sinteza proteică, dar și să activeze fiziologic planta prin stimularea procesului de fotosinteză și prin intensificarea proceselor de translocare a asimilatelor din frunza stindard în boabe, cu impact major în producție dar și în calitate.

Testarea și dezvoltarea acestui produs a avut loc în ultimi 2 ani și în România, la diferite stațiuni de cercetare dar și in ferme, iar rezultatele sunt remarcabile atât pe sporul de producție cât și pe calitate. Dacă vorbim de fertilizare la cultura porumbului, în ultimii ani se observă o tendință a fermierilor de a aplica întreaga cantitate de nutrienți la pregătirea terenului sau cel târziu la semănat, mulți renunțând la prașilă și la aplicarea fazială a azotului.

Cultura de porumb este o mare consumatoare de azot pe tot ciclul de vegetație și o mare consumatoare de azot după începutul perioadei reproductive. Astfel, testele au arătat că aplicarea azotului în vegetație până la apariția panicului are efecte benefice asupra producțiilor. Acest produs este capabil să maximizeze formarea numărului de rânduri datorită aportului de elemente minerale, dar și a intensificării proceselor fotosintetice și a celor de transformare a azotului în aminoacizi și proteine la nivelul frunzei, creând astfel o foame de azot la nivelul rădăcinilor, fapt care permite plantei să absoarbă din sol mai mulți nutrienți și apă.

Contactați cu încredere specialiștii Timac Agro România. Dispunem de toate instrumentele necesare pentru a vă sprijini în teren și a vă oferi soluțiile cele mai potrivite în vederea creșterii profitabilității fermei dumneavoastră! ro.timacagro.com