Grupul UniCredit a consiliat Credit Agricole cu privire la vânzarea filialei sale din România către VISTA Bank

credit agricole

Grupul UniCredit, prin echipa CEE Corporate Finance Advisory, a consiliat Credit Agricole SA, a zecea bancă la nivel mondial în funcție de active*, cu privire la vânzarea filialei sale din România către VISTA Bank, deținută de Vardinogiannis Group, din Grecia, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei*.

Echipele CEE Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit au consiliat toate tranzacțiile privind vânzarea activelor deținute Credit Agricole în CEE – respectiv în Bulgaria în 2014 și Albania în 2015.

Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank„Suntem bucuroși să fim parteneri în această tranzacție, care reflectă o dată în plus valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce clienților din piețele sale în serviciile complexe de consultanță pentru tranzacțiile M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere. Bazându-ne pe o expertiză internațională dar și sectorială vastă, am demonstrat încă o dată capacitatea de a ne servi clienții în cea mai potrivită manieră pentru ei, cât și poziția puternică pe care o avem pe piața M&A din România”.

Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților relevante din România.

*potrivit informațiilor furnizate de cele două companii

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.