Eurocereal 34 – soluţia potrivită la momentul şi în locul potrivit

timac utilaje eurocereal

Timac Agro România dă startul unei noi campanii pentru soluţia pe care nu doar compania ci şi fermierii care o utilizează de 4 ani o consideră ideală ca şi fertilizare pentru culturile de toamnă, şi anume EUROCEREAL 34. Deja prezent pe piaţa din România, EUROCEREAL 34 şi-a dovedit eficienţa şi continuă să “cucerească” fermă după fermă.

De ce ideală?

Pentru că din punct de vedere tehnic răspunde cel mai bine necesarului nutriţional al culturilor în toamnă.

De ce ideală?

Pentru că este o soluţie care răspunde foarte bine în condiţii nefavorabile pedologic, terenuri acide sau bazice, în care eficacitatea soluţiilor clasice de fertilizare este una mult diminuată.

De ce ideală?

“Pentru că alături de elementele nutritive aducem în soluţia noastră şi elemente de stimulare fiziologică a culturii”, a explicat Marius Marica, marketing manager Timac Agro România.

Specialiştii companiei care oferă soluţii de nutriţie vegetală explică şi de ce culturile de toamnă au nevoie atât de fertilizare, cât şi de stimulare. “De ce e nevoie de stimulare? Pentru că avem în toamnă un istoric din punct de vedere climatic defavorizant în România – inclusiv în ultimul an, în care culturile de toamnă au extrem de mult de suferit din cauza lipsei precipitaţiilor. Şi, doar prin nutriţie, planta nu este în măsură să depăşească factorii abiotici extremi, iar stimularea fiziologică poate să fie marele pas în a spune nu doar «NU ÎNTORC CULTURA!», ci chiar «CULTURA ARATĂ EXCEPŢIONAL, AVÂND ÎN VEDERE CONDIŢIILE EXTERNE», a subliniat oficialul Timac Agro România.

În acest context, de precizat că anul trecut, fertilizarea de toamnă cu EUROCEREAL 34 a fost cea care i-a ajutat pe fermieri să îşi salveze culturile de rapiţă şi de grâu care au avut o răsărire problematică. “Într-o foarte mare măsură, soluţia noastră a salvat recolta de rapiţă a fermierilor care au utilizat-o în toamna 2018, fermieri care au decis să nu întoarcă cultura. şi da, au salvat cultura de grâu după un start întârziat în toamnă, iar eficienţa soluţiei s-a văzut în primăvară la restartul vegetativ”, a explicat Marius Marica.

EUROCEREAL 34 se diferenţiază de un îngrăşământ de tip NP sau NPK, oferind fermierilor o specificitate ce se “traduce” prin biostimularea plantei pentru dezvoltare radiculară, printr-o protecţie a elementelor să nu se blocheze în sol, precum şi printr-o mobilizare a elementelor deja existente în sol.

Specificitatea MPPA DUO pe care o are EUROCEREAL 34 are ca principal beneficiu asigurarea unui start rapid al culturii prin dezvoltarea rapidă a rădăcinii, dar şi asigurarea de fosfor disponibil pe termen lung necesar în faze avansate de vegetaţie ale culturii, precum fructificarea şi formarea seminţelor până la coacere.

Îngrăşământ solid tip NP+ macro+ microelemente cu specificitate:

– de biostimulare a plantei, biostimulare radiculară;

– de acţiune de protecţie şi eficientizare a elementelor conţinute;

– de mobilizare a elementelor deja existente în sol.

Agricultorii care deja au avut în fermă EUROCEREAL 34 extind suprafeţele fertilizate, în timp ce noi fermieri comandă fertilizantul gândit special culturile de toamnă.

Recolte bogate!