Deschiderea celei de a zecea ediții a conferinței științifice internaționale Agriculture for Life, Life for Agriculture

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București deschide pe 03 iunie a.c. porțile celei de a zecea ediții a conferinței științifice internaționale Agriculture for Life, Life for Agriculture. Evenimentul, devenit deja o tradiție în domeniul învățământului zootehnic și agronom, se va desfășura online. Pentru participare este necesară înregistrarea pe site-ul evenimentului, unde se va realiza și transmisiunea live: agricultureforlife.usamv.ro, iar limba oficială este engleza.

Evenimentul va fi deschis de o sesiune plenară susținută de specialiști și cercetători internaționali:

 • Prof. Dr. Kourosh Vahdati, de la Universitatea din Teheran: The economic and nutritional values of the tree nut crops in human life
 • Dr. Walter Guerra, de la Centrul de Cercetare Laimburg din Tirolul de Sud, Italia: Modern apple growing in 2030: expected innovations and challenges
 • Assoc. Prof. Cristina Silva, de la Universitatea Catolică din Porto: Innovative approaches to food production and distribution for the sustainability of food systems
 • Prof. Dr. Qichang Yang, director executiv al Institutului Chinez pentru Agricultură Urbană: Development strategy and trend of plant factory in the future

Ulterior, persoanele interesate vor avea posibilitatea de a audia prezentări ale celor mai noi articole științifice, descoperiri și inovații în cadrul celor șapte secțiuni ale conferinței:

 • Agricultură
 • Horticultură
 • Zootehnie
 • Medicină veterinară
 • Îmbunătățiri funciare și ingineria mediului
 • Biotehnologii
 • Management și dezvoltare rurală

Deschiderea și importanța conferinței se reflectă în tendința continuă de creștere a numărului de autori și de lucrări prezentate, încă de la lansarea ei, din 2012. Anul acesta, evenimentul va reuni autori din peste 42 de țări, care vor prezenta peste 900 de lucrări. Realizată pentru prima dată anul trecut, transmisiunea live, gratuită, a evenimentului confirmă rolul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București de promotor al educației universitare în România și străinătate. În 2020, succesul conferinței s-a concretizat prin peste 30.000 de vizitatori unici și peste 60.000 de vizualizări.

Doamna prof. univ. dr. Gina Fîntîneru, prorector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, declară că: ”Suntem mândri să fim deschizători de drumuri în lumea academică din România. Modul unic de desfășurare a conferinței din 2020 a suscitat interesul cercetătorilor din țara noastră și din străinătate, atrăgând o audiență de zece ori mai mare decât ediția 2019 și sperăm ca această tendință de creștere să continue și în 2021. Spre deosebire de evenimentele uzuale de acest gen, unde autorii pot audia prezentările lucrărilor doar în cadrul sesiunilor normale, conferința Agriculture for Life, Life for Agriculture stochează toate materialele într-o bază de date virtuală, care va deservi studenți, doctoranzi, cercetători și orice persoană interesată de domeniul științelor agronomice și veterinare.

Mai multe informații privind temele abordate și programul evenimentului sunt disponibile pe site-ul conferinței sau la adresa de mail agricultureforlife@usamv.ro.

Despre organizator:

Înființată în 1852, USAMV București școlarizează anual peste 11.000 de studenți, fiind cea mai mare universitate cu profil agronom și zootehnic din România. Ea găzduiește șapte facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală. La acestea se adaugă două stațiuni de Cercetare: Stațiunea Didactică și de Cercetare Dezvoltare Agronomică Moară Domnească (Ferma Moara Domnească – un model de fermă mixtă, cu mai multe sectoare: zootehnie, cultură mare, pomicultură, precum și un complex alimentar) și Stațiunea Didactică de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultură Pietroasa Istrița (105 ha de viță de vie, precum și o linie de vinificație modernă, respectiv 230 ha livezi), Centrul de Studiu al Calității Produselor Agroalimentare și serele în sistem hidroponic din campusul USAMV.