În cadrul evenimentului Ziua Porumbului organizat la Orezu, în judeţul Ialomiţa, compania Bayer a oferit tehnologia completă de erbicidare pentru hibrizii de porumb prezentaţi în platforma demonstrativă.
Gabor Raviczki, Director de Marketing al companiei Bayer pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova ne-a declarat: “Suntem partener oficial şi coautor al acestui eveniment important, Ziua Porumbului 2019, prin tot ceea ce înseamnă implicarea activă a companiei Bayer în punerea în valoare a unui parteneriat strategic cu fermierii performanţi din agricultura României.
Ziua Porumbului este o provocare benefică şi avem imensa bucurie că fermierii sunt atraşi de această manifestare, devenită tradiţie pentru cultivatorii de porumb. De aceea, prezenţa lor astăzi într-un număr impresionant demonstrează că există mult interes pentru noile tehnologii agricole, fie că vorbim de seminţe, fertilizanţi, utilaje de ultimă generaţie sau tehnologii şi soluţii moderne de protecţie a culturilor.
Astăzi ne revedem la Ziua Porumbului cu o echipă mult mai consistentă, în sensul în care ne-am completat activitatea cu expertiza adusă de colegii noştri de la Dekalb. Compania Bayer a venit cu un portofoliu complet care acoperă întreaga plajă de expertiză, ceea ce înseamnă hibrizi performanţi şi soluţii ce vizează protecţia culturii de la tratamentul seminţelor, pornirea în vegetaţie, până la recoltat.
Fermierii trebuie să ştie că în cadrul companiei Bayer există specialişti care gândesc soluţii şi tehnologii pentru anii dificili din agricultură, pentru a face faţă provocărilor din viitor. Cercetarea şi inovarea sunt atu-uri incontestabile în activitatea Bayer, iar prin tot ceea ce întreprindem adaptăm întreaga noastră capabilitate de a aduce soluţii adaptate nevoilor agriculturii, tocmai pentru a menţine nivelul de profitabilitate şi succes.”
La rândul său, Daniel Stanciu, Manager Cultura Porumb al companiei Bayer pentru România și Republica Moldova, a ţinut să precizeze că în acest an al provocărilor, aici, la Orezu, niciun hibrid Dekalb nu a coborât sub pragul de 12,5 tone la hectar, producţie STAS, o dovadă a stabilității și performanţei, indiferent de grupa de maturitate aleasă.
“Suntem unul dintre liderii culturii de porumb, Dekalb fiind un brand apreciat de fermierii din zonele de cultură ale ţării. Ne face o deosebită plăcere să participăm la acest gen de evenimente, unde venim cu mândrie şi plecăm cu onoare, pentru că de fiecare dată reușim să demonstrăm performanța hibrizilor Dekalb în competiție cu celelalte companii din domeniu. Şi la această ediţie hibrizii noştri s-au clasat pe podium, respectiv locurile fruntașe 1, 2 şi 3. Apreciem transparenţa acestui eveniment pentru că suntem deschiși să demonstrăm performanța portofoliului Dekalb.
Am venit în cadrul competiţiei de la Orezu cu 6 hibrizi cu maturități cuprinse între 300 şi 480 FAO. Din suita celor șase hibrizi lansaţi în concurs, trei hibrizi Dekalb sunt noi și vor intra în portofoliul comercial din aceaastă toamnă pentru campania de primăvară 2020. Aceştia sunt: DKC 4391, DKC 4098 și DKC 5092. Suntem foarte bucuroşi că am reușit să performăm cu majoritatea hibrizilor din portofoliu şi să urcăm pe podium.
Locul I la gupa de maturitate hibrizi timpurii l-a ocupat DKC 4391, un hibrid pe care-l vom lansa anul acesta, cu o producție STAS de 12.997 kg/ha. Pe locul II s-au situat hibrizii: DKC 4098 din grupa de maturitate FAO 300, un hibrid timpuriu, pe care-l vom lansa în această toamnă, cu 12.558 kg/ha la STAS, precum şi hibridul semitardiv DKC 5182, cu o producție STAS de 14.332 kg la. Locul III a fost ocupat de hibrizii: DKC 4670, un hibrid de porumb semitimpuriu, cu 12.334 kg/ha la STAS și DKC 5092, un hibrid semitardiv pe care-l vom lansa în această toamnă, cu producție 13.962 kg/ha.
Este o mare mândrie că astăzi, la Ziua Porumbului 2019, cinci din cei șase hibrizi pe care i-am avut au performat urcând pe podium. Ne dorim în continuare să participăm în cadrul acestor competiţii pentru a demonstra performanţa şi stabilitatea geneticii Dekalb”,a precizat Daniel Stanciu.
Şi Mihai Gheorghe, Director Comercial al companiei Bayer pentru Romania si Republica Moldova, i-a vorbit redactorului nostru despre importanţa şi avantajele economice datorate folosirii unor hibrizi de calitate, dar şi de necesitatea utilizării unor tehnologii eficiente de protecţie a culturilor, precum cele promovate de compania Bayer.
“Chiar dacă a fost un an dificil, în care seceta şi-a pus pe deplin amprenta asupra culturilor, totuşi, rezultatele au fost pe măsura geneticii aplicate şi a performanţelor tehnologiei Bayer de erbicidare. S-au făcut eforturi deosebite pentru a realiza astăzi un eveniment de top, oferindu-le participanţilor posibilitatea să viziteze loturile demonstrative de porumb şi să treacă în revistă atât principalii hibrizi de porumb promovaţi de companiile lider în domeniul producerii de sămânţă, cât şi produsele şi tehnologiile Bayer pentru protecţia culturilor.
Toate loturile expuse astăzi au beneficiat de tehnologia de protecţie Bayer, care a asigurat controlul buruienilor din momentul semănatului până în fazele avansate ale culturii de porumb. Şi la această ediţie, compania Bayer a pus la dispoziţia fermierilor ultimele inovaţii ale cercetării, pentru ca aceştia să obţină performanţa dorită. Ne dorim ca împreună să contribuim la dezvoltarea unei agriculturi moderne şi durabile”, a spus Mihai Gheorghe.