Hibrizii noi de porumb din portofoliul companiei Corteva Agriscience™

porumb pioneer

Anul acesta, Corteva Agriscience™ oferă fermierilor din România 10 noi hibrizi de porumb care completează portofoliu brandului Pioneer® cu genetica generației viitoare. Sporurile de producție obținute de hibrizii din noua gamă, lansată anul acesta, sunt mai mari cu un procent de 8-10% față de producțiile hirizilor consacrați, acest lucru reprezentând un pas uriaș înainte, în ceea ce privește productivitatea, dar și caracterele agronomice.

Când vorbim de gama de hibrizi AQUAmax®, 4 din cele 10 noi produse aparțin acestui brand și aduc ca și beneficii fermierilor, pe lângă productivitatea la cele mai ridicate niveluri și o foarte bună stabilitate, ceea ce se traduce prin protecția investiției dumneavoastră, a fermierilor.

Cei 4 hibrizi noi de porumb care fac parte din grupa AQUAmax® sunt:

P8834 (FAO 310) – este un hibrid care se poate lupta cu hibrizi ce depășesc această maturitate. Are o productivitate excelentă, o excepțională toleranță la secetă și arșiță și o stabilitate bună. Prezintă caractere agronomice foarte bune, mai ales când vine vorba de toleranța la bolile porumbului. Acest hibrid este recomandarea specialiștilor Corteva pentru cultura dublă, chiar și după rapiță!

P9610 (FAO 330)este un hibridul timpuriu, cu o deosebită plasticitate ecologică și profil agronomic puternic. Prezintă o capacitate ridicată și constantă de producție și o toleranță excelentă la secetă și arșiță. Se recomandă semănatului timpuriu!

P9889 (FAO 350) – este cel mai de temut hibrid din categoria lui de maturitate, destinat fermierilor care fac tehnologie și care vor să utilizeze ultimele descoperiri științifice ale geneticii. Foarte bună toleranță la secetă și arșiță. Prezintă caractere agronomice net superioare, fiind un hibrid cu “stay green”.

P0217 (FAO 420) – este hibridul care va aduce satisfacții de producție imense fermierilor ce îl vor cultiva în condiții de stabilitate excepționale. Arhitectură favorabilă cu tulpină și rădăcini puternice. Recomandat pentru zonele aride și semi-aride de câmpie, din sudul și vestul țării.

Peste toate acestea, tehnologia LumiGEN™ vine să completeze și să potențeze puterea de producție a noii genetici oferite de Corteva, protejând investiția fermierilor în primele faze de vegetație, când mica plantulă pornește în viață și când are cel mai mult nevoie de ajutor. Practic, LumiGEN™ este acea “Pia Mater” ce va oferi protecția infailibilă împotriva acțiunii factorilor de stres. LumiGEN™ brand înglobează cele mai eficiente și inovatoare soluții de tratament fungic, insecticid și microbiologic, acesta din urmă având rol în stimularea și optimizarea activității rizosferei. LumiGEN™ asigură startul culturii prin conexiuni mai bune între sol și tinerele plante, accelerând și consolidând dezvoltarea plantelor.

 

Valentin Mihai – Category Marketing Manager Corn & Soybean

Corteva Agriscience Romania si Moldova