Agri Tocan – Calitatea echipamentelor este esenţială în dezvoltarea unei agriculturi performante

kongskilde2

O prezenţă cunoscută în cadrul târgului AgriPlanta – RomAgroTec 2019 a fost firma AGRI TOCAN. Compania oferă fermierilor produse şi servicii în sectorul manipulării, condiţionării şi stocării cerealelor, precum şi al controlului calităţii acestora. La standul E198 am stat de vorbă cu Adrian Tocan, directorul general al companiei, dar şi cu Lars Havsteen Jensen, director de vânzări pe Europa al companiei Kongskilde Industries.

“Suntem prezenţi la această ediţie a expoziţiei Agriplanta – RomAgroTec cu o gamă completă de produse şi soluţii care ne-au consacrat, dar şi cu vizibilitate mai mare a echipamentelor de la Kongskilde Industries. Suntem de peste 15 ani parteneri ai Kongskilde Industries A/S, iar produsele lor destinate manipulării, transportului, condiţionării, stocării şi depozitării cerealelor au o calitate incontestabilă. Vizitatorii pot să vadă la stand: transportorul pneumatic, suflanta pneumatică, selectoarele fixe/mobile, precum şi precurăţitorul de cereale, toate marca Kongskilde Industries. Pot să vă spun că producătorul danez dispune de soluții complete şi fiabile, fiind lider mondial în sisteme pentru transportul și manipularea pneumatică a cerealelor. Pentru noi, Kongskilde Industries un partener excelent, iar anii de colaborare certifică acest lucru. Personal, pot să garantez calitatea echipamentelor lor şi acest lucru este esenţial în dezvoltarea unei agriculturi performante”, a ţinut să sublinieze Adrian Tocan.

La rândul său, Lars Havsteen Jensen, director de vânzări pe Europa al companiei Kongskilde Industries, a răspuns întrebărilor noastre.

Ce ne puteţi spune despre istoria companiei Kongskilde Industries?

În urmă cu doi ani, DLG Group, proprietarul Kongskilde Industries, a semnat acordul cu privire la vânzarea Kongskilde Agricultura, respectiv a liniilor de producţie Soil și Grass delicate echipamentelor de prelucrare a solului şi culturilor verzi, către CNH Industrial N.V., păstrând în portofoliu doar linia dedicată echipamentelor pentru transportul, tratarea și stocare cerealelor.

Astăzi, Kongskilde Industries A/S, cu sediul central în Sorø, Denemarca, este un lider în piața soluțiilor destinate industriei și agriculturii. Divizia Industry oferă soluții pentru industria hârtiei, plasticului și amabalajelor, incluzând concepte specializate pentru transportul pneumatic și manavrarea materialelor procesate. În sectorul agricol, Kongskilde Grain este un nume bine-cunoscut pentru sistemele specializate în transportul, uscarea, depozitarea și sortarea cerealelor, dar și pentru sistemele de uscare a baloților de dimensiuni mari. În completare, Kongskilde Industries oferă o gamă generoasă de încălzitoare și uscătoare mobile pentru sectoarul agricol, cel de construcții și industrial.

Aţi ales ca reprezentare la AgriPlanta – RomAgroTec un distribuitor din România. De ce Romînia şi de ce Agri Tocan?

România este o ţară cu potenţial agricol deosebit, cu producţii din ce în ce mai bune, dar şi cu un interes sporit al fermierilor pentru tehnologii moderne. Pot să spun că România este o ţară în plină expansiune agricolă. Kongskilde Industries A/S a colaborat cu parteneri din ţara dumneavoastră de foarte mulţi ani, deci există o experienţă în acest sens. Cu Adrian Tocan lucrăm de peste 15 ani şi am avut chiar exclusivitate. Acum, cu toată expertiza acumulată pot să spun că Agri Tocan este partener excelent şi că ceilalţi colaboratori pot apela cu încredere la această companie. De asemene, consider că România este o ţară stabilă, cu un interes sporit al actorilor din piaţă pentru agricultură.

Ce ne puteţi spune despre gama produselor expuse la stand şi care este echipamentul de cel mai mare interes?

Din portofoliul Kongskilde Industries fac parte o varietate de transportoare pneumatice, suflante pneumatice şi selectoare. De mare interes sunt transportoarele pneumatice de cereale marca Kongskilde Industries. Ele sunt produse încă din anul1949 şi în prezent reprezintă cea mai bună soluţie de manipulare a cerealelor atât pentru producătorii agricoli cât şi pentru comercianţii de cereale, datorită capacităţilor de transport foarte bine echilibrate. Transportorul pneumatic cu acţionare electrică SUC 500 are o capacitate de transport de până la 34,2 tone/ora, ele fiind acţionate de motoare alimentate trifazic. Echipamentele oferă posibilitatea de transport a cerealelor la o distanţă de maximum 200 metri pe orizontală sau de 32 metri pe înălţime.

Care este pe scurt mesajul transmis fermierilor români?

Ne dorim ca performanţa, calitatea, dar și fiabilitatea gamei noastre de produse să vină direct în sprijinul fermierilor români. De aceea, ne uităm  cu încredere și optimism spre viitor și considerăm că piaţa din România, parte integrantă din cea europeană, va fi una de înaltă performanţă. Îi încurajez aşadar pe fermieri să aibă încredere în echipamentele Kongskilde Industries, pentru că marca daneză nu îi va dezamăgi niciodată.  Succes şi recolte bogate!