Business Press Agricol

Actualitate

Agricover Credit îşi continuă extinderea şi deschide prima sucursală în regiunea Oltenia

noiembrie 10, 2017 by admin in Actualitate, Companii

Agricover Credit Craiova

Agricover Credit, singura instituție financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, a inaugurat joi, 9 noiembrie la Craiova prima sucursală din regiunea Oltenia, aceasta fiind cea de a opta dintr-o serie de sucursale pe care compania le-a deschis la nivel național.

Prin deschiderea ne sucursale în regiuni agricole cheie, Agricover vizează eficienţa operaţională şi proximitatea faţă de clienţi pentru a răspunde mai rapid solicitarilor acestora. Agricover Credit are peste 300 de clienţi în regiunea Oltenia şi îşi propune atât creşterea numărului acestora cât şi extinderea segmentului de clienţi care exploatează sub 100 de hectare.

„Faptul că am ajuns în Craiova înseamnă că aici se dezvoltă agricultura de performanță. Avem sute de clienți în această regiune şi e foarte important să fim alături de fermieri și să procesăm cât mai rapid cererile lor, astfel încât să îi putem ajuta. Vrem să lucrăm cât mai bine cu fermierii și să avem soluții pentru ei – finanţare rapidă, fără birocrație și în condiții avantajoase”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

Încă din anul 2008 când și-a început activitatea, Agricover Credit și-a asumat un angajament ferm în a susține performanța și competitivitatea fermierilor români prin soluții de finanțare adaptate specificului activităților din agricultură, prin răspuns prompt la solicitari și acces simplu și nebirocratic la banii de care fermierul are nevoie pentru dezvoltarea unei afaceri moderne și profitabile în agricultură.

„Agricultura reprezintă o componentă importantă în susţinerea economiei din regiunea Oltenia, iar noi ne propunem să contribuim la dezvoltarea fermierilor din această zonă. Un sector agricol performant, avem nevoie de soluții specializate, iar noi suntem aici tocmai pentru a oferi produse de finanțare inovatoare şi să susţinem planurile fermierilor. Avem o echipă mobilă de specialiști care se deplasează la fermă, o evaluează și ajută fermierul să aleagă cea mai bună soluție de finanțare de care are nevoie, simplu şi rapid.”

În anul 2016, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 1 miliard de lei la nivel naţional, către un număr de 1900 de clienți. În prezent, portofoliul de clienți depășește 2400 fermieri parteneri. Compania oferă finanţare atât pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru achiziţia de inputuri, plata facturilor curente, salarii şi alte cheltuieli, cât şi pentru finanţarea investiţiilor (achiziţii de utilaje, teren, silozuri, echipamente).