Business Press Agricol

Actualitate

Chemark Rom a dat startul evenimentelor marca AGRO FEST

iunie 14, 2017 by admin in Actualitate, Companii, Cultura mare

chemark rom

În data de 7 iunie a.c., compania Chemark Rom a organizat primul eveniment marca AGRO FEST, la ferma Danagri din localitatea Silistraru, comuna Traian, judeţul Brăila. Partenerii Chemark Rom în cadrul acestui eveniment au fost companiile Syngenta, Bayer, Arvi Agro și Apan Agriculture Equipments, importator de tractoare și utilaje agricole.

Tehnologiile de protecţie aplicate solelor de porumb i-au inspirat pe fermierii prezenţi în alegerea celei mai potrivite game de protecție pentru această cultură, cu specific în zonă. Companiile partenere au recomandat o monitorizare continuă a stării de sănătate a tuturor culturilor agricole, respectarea programelor de combatere a agenţilor patogeni şi a momentului optim de aplicare a tratamentelor.

În deschidere, Lucian Iuga, Director marketing al Chemark Rom, a declarat: „Evenimentul de astăzi este primul dintr-o serie de manifestări denumite Agro Fest. Următoarele evenimente se vor desfăşura pe 29 iunie, în judeţul Vrancea, la Crama Gîrboiu, în data de 11 iulie la Amfiteatru Vitis, într-o zonă foarte frumoasă, în regiunea Dealu Mare, iar în 8 septembrie va avea loc unul dintre cele mai mari evenimente pe care le organizăm noi, cu participarea a peste 500 de fermieri, în zona Mureşului, unde vom pregăti o platformă de 8 hectare la cultura de porumb. Am ales să organizăm evenimentul de astăzi în ferma domnului Bogdan Furfurică, pentru că este un fermier apreciat şi pe această cale îi mulţumim pentru tot sprijinul acordat la înfiinţarea acestei platforme.

Vreau să vă prezint lansarea unui concurs, cu o super-tombolă, la care protagonist va fi un produs starter, Seed Sprint. Aplicat odată cu semănatul, acest produs conferă un efect foarte bun în primele faze de vegetaţie ale culturii, asigură o răsărire uniformă şi ajută plantele să depăşească stresul din timpul iernii, având o vigoare foarte de bună în primăvară. Fermierii care achiziţionează acest produs, minim 6 tone, pot intra într-un concurs, iar în urma extragerii 16 fermieri vor merge într-o excursie de 6 zile în Mexic. Una dintre zile va fi dedicată campionatului de Formula 1 din luna octombrie 2017, având astfel ocazia să vadă în direct o etapă din această competiţie sportivă. În celelalte zile, fermierii câştigători vor acea ocazia să participe la diferte excursii turistice în Mexic. La fiecare 6 tone de produs cumpărat se oferă un talon pentru tragerea la sorţi, care va avea loc în luna octombrie. Fermierii înscrişi în concurs se vor bucura şi de participarea la o petrecere de neuitat, în timpul căreia va avea loc extragerea câştigătorilor. De asemenea, la cele 6 tone de produs achiziţionat, fermierii vor primi bonus un aplicator. Practic, acesta este un utilaj care ajută la poziţionarea lângă sămânţă a îngrăşământului microgranulat, atunci când are loc semănatul. În acest caz, produsul are un efect maxim şi poate oferi aportul necesar de fosfor şi azot de care are mare nevoie planta atunci când pornește în vegetație.

Evenimentul de astăzi este primul pe zona de sud pe care l-a organizat Chemark Rom, compania dorind să deschidă şi un punct de lucru în regiunea Brăilei. În această zonă avem clienţi foarte importanţi cu care avem o relaţie de lungă durată şi ei folosesc consecvent produsele noastre. Un exemplu este domnul Bogdan Furfurică, despre care pot să spun că este un fan al produselor noastre de nutriţie.

În organizarea evenimentului am avut alături 4 parteneri foarte importanţi. Este vorba despre companiile Bayer şi Syngenta care au asigurat toată partea de protecţie la cultura de porumb, Arvi Agro care a participat cu produse biologice foarte interesante şi Apan Agriculture care a prezentat utilaje adecvate pentru aceasta zonă.

Ne-am bucurat de prezenţa a numeroşi fermieri importanţi, cărora le mulţumim şi le promitem că la fiecare eveniment de genul acesta participanţii vor avea parte de tot felul de surprize. Îi aşteptăm cu drag la toate evenimentele noastre!”

La rândul său, Imre Balazs, Director tehnic al Chemark Rom, a menţionat: „Anul acesta împlinim 20 de ani pe piaţa de produse de protecția plantelor din România. Istoria companiei a început cu ambalarea şi microambalarea acestor produse şi comercializarea lor către fitofarmacii.

În ceea ce priveşte evenimentul de astăzi, lotul demonstrativ de la ferma Danagri s-a axat pe patru produse din portofoliul nostru, structura prezentării fiind tehnologia de fertilizare starter şi foliară de la Chemark Rom. Produsele evidenţiate aici sunt Seed Sprint, Delfan Plus, Nutriphuse şi AtonZinc. În anii anteriori noi am prezentat Seed Sprint, fertilizantul starter microgranulat, ca o noutate în tehnologia de cultivare a porumbului. Acum pot spune că este o verigă tehnologică cunoscută şi răspândită în cadrul fermelor.

Aplicarea acestor microgranulate odată cu semănatul este foartă importantă, pentru că asigură porumbului o răsărire explozivă şi uniformitate în primele stadii de dezvoltare. Fertilizarea este eficientă pentru că Seed Sprint conţine 43% fosfor solubil, 12% azot, 5% sulf, 0,8% zinc şi 5% sau 1% acizi humici, în funcţie de tipul produsului, Seed Sprint H5 sau Seed Sprint H1. Această compoziţie specială poate oferi porumbului aportul de elemente nutritive esenţiale în primele stadii de dezvoltare, asigurând astfel hrana acestuia pentru aproximativ o lună după germinare. De altfel, fertilizarea starter ajută planta să valorifice mai bine îngrăşămintele de bază aplicate atât înainte de înfiinţarea culturii, cât şi pe parcursul vegetaţiei.

La această platformă, în cadrul tehnologiei de fertilizare am folosit două produse concomitent, aplicate foliar şi anume Delfan Plus şi Nutriphuse. Delfan Plus conţine 24% aminoacizi liberi şi 17 aminoacizi esenţiali. Recomandăm aplicarea produsului tot în primele faze sau în acelaşi timp cu erbicidatul postemergent, pentru a ajuta planta să elimine stresul chimic sau pedoclimatic. Nutriphuse este un îngrășământ lichid pe bază de azot sub formă ureică, cu un conţinut foarte scăzut de biuret. Fiind un produs fără componentă toxică, putem recomanda utilizarea lui în doze de până la 20 l/ha. În această platformă s-au aplicat 5 l/ha, concomitent cu 1 l/ha de Delfan, rezultatul fiind, după cum aţi văzut, o cultură foarte bine dezvoltată. Nu există nicio urmă de stres, chiar dacă a primit două erbicidări.

Un alt produs despre care astăzi s-a vorbit tangenţial, pentru că urmează să fie aplicat în zilele următoare, este bazat pe zinc şi se numeşte AtonZinc. Acesta conţine 4,5% zinc, însa compoziţia lui şi tehnologia de fabricare folosită face ca procentul de zinc să fie absorbabil 100%. AtonZinc este un produs pe care l-am importat anul acesta tot de la Trade Corp International, partenerul nostru exclusiv în Romania. Rezultatele acestui produs le vom evalua şi discuta anul viitor.

Compania Chemark Rom doreşte să fie cât mai aproape de fermieri, atât prin simpozioanele organizate în iarnă, cât şi prin seria de evenimente în câmp, Agro Fest. Mesajul nostru transmis fermierilor este de a fi deschişi către inovaţie şi de a aplica tehnologii performante cu ajutorul acestor produse. Parafrazându-l pe fostul preşedinte al Americii, Theodore Roosevelt, pot spune «Dacă nu îndrăznim să încercăm o tehnologie nouă, putem pierde mai mult decât dacă nu am încerca!» Este foarte adevărat!”

În continuare, s-a trecut la vizitarea solelor de porumb, Directorul regional al Chemark Rom, Ionuţ Pavel, fiind cel care le-a prezentat fermierilor tehnologiile din cultură. Partenerii evenimentului au fost la rândul lor reprezentaţi de echipe de specialişti. Din partea companiei Bayer au fost prezenţi Frederic Same, director regional şi Mihail Mihălceanu, reprezentant tehnic, care au detaliat tehnologia de protecţie a plantelor cu produsele Adengo şi Laudis, aplicată la cultura de porumb.

Reprezentanţii companiei Syngenta, Ionuţ Glodeanu şi Florin Stoian, au mulţumit partenerului Chemark Rom, dar şi fermierului Bogdan Furfurică pentru realizarea lotului demonstrativ. Tehnologia privind combaterea buruienilor în cultura de porumb a fost realizată cu erbicidele Gardoprim Gold şi Mistral Max.

Arvi Agro, un alt partener al evenimentului organizat de Chemark Rom, a prezentat detalii despre beneficiile gamei de produse Bio Energy şi anume Azofix şi Fosfix. Din partea companiei a fost prezent Marius Miron, product manager, care a menţionat că Azofix este un fertilizant microbiologic pe bază de bacterii fixatoare de azot, iar Fosfix este tot un fertilizant microbiologic, însă pentru doza optimă de fosfor.

În exclusivitate pentru Business Press Agricol, gazda evenimentului, Bogdan Furfurică, fermier din comuna Traian, sat Silistraru, jud. Brăila, a declarat: „În cadrul fermiei lucrăm în jur de 1.000 de hectare, pe care cultivăm grau 150 ha, orz 150 ha, porumb 300 ha, rapiţă 150 ha, sfeclă 100 ha, iar restul le cultivam cu mazăre, fasole, ceapă şi altele. Culturile de primăvară arată foarte bine, însă cele de toamnă au avut de suferit din cauza ploilor excesive. Totuşi, am reuşit să le aducem la o stare acceptabilă de dezvoltare. De exemplu, la noi în fermă, rapiţa este cea mai proastă din ultimii 10 ani.

Colaborez cu Chemark Rom de 7 ani şi folosesc produsele companiei, fiind foarte mulţumit de calitatea lor. Anul acesta am utilizat produse de top precum Seed Sprint, pe care l-am aplicat la semănat şi Nutriphuse pe care l-am utilizat la azot. Un alt produs de calitate este Break-Thru, pe care îl folosesc ca adjuvant în aplicarea fungicidelor şi erbicidelor şi pot spune că sunt extrem de mulţumit de eficienţa lui.

În cadrul acestor evenimente avem prilejul să ne întâlnim mai des, putem schimba păreri şi experienţe, iar toate aceste lucruri conduc cu siguranţă către progres. Domeniul agricol este frumos, însă toate rezultatele se obţin cu multă muncă şi răbdare. Cred ar trebui mai mult sprijin şi din partea autorităţilor. Sperăm ca România să-şi revină din toate punctele de vedere şi să înceapă să se mişte lucrurile şi în ceea ce priveşte infrastructura, mai ales cea de irigaţii. Îndemnul meu pentru fermieri este să nu îşi piardă speranţa. Le doresc sănătate, putere de muncă şi recolte bogate!”

Evenimentele Chemark Rom organizate atât ca oportunităţi specializate pentru profesionişti, cât şi ca ocazii de socializare în câmp, îşi dovedesc utilitatea și inovația în domeniul agricol din România.