Business Press Agricol

Actualitate

Arysta LifeScience a organizat AgriCampus, de la sămânţă la recoltat!

iunie 23, 2017 by admin in Actualitate, Companii, Cultura mare

arysta baraganu

În luna iunie, compania Arysta LifeScience a dat startul evenimentelor în câmp, sub denumirea AgriCampus, care s-au desfăşurat după următorul program: 7 iunie în loc. Nădlac jud. Arad, 9 iunie în loc. Grabaţ jud. Timiş, 13 iunie în loc. Bărăganu jud Brăila şi 20 iunie în loc. Vinţu de Jos jud. Alba.

În data de 13 iunie 2017, evenimentul a avut loc în ferma Agroprovens, a domnului inginer Gheorghe Gutium, din loc. Bărăganu, jud. Brăila, iar echipa Business Press Agricol a fost alături de specialiştii companiei Arysta, de fermieri şi distribuitori, pentru a consemna noutăţile şi importanţa tehnologiilor în culturile agricole.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Directorul Tehnic ing. Daniel Tabacu, făcând o scurtă prezentare a companiei, după care i-a invitat pe participanţi să viziteze culturile de floarea soarelui, porumb, grâu, rapiţă şi mazăre.

„Arysta LifeScience este o companie dezvoltată la nivel global, cu un portofoliu propriu de peste 200 de substanţe active, oferind fermierilor o varietate de produse: fungicide, erbicide, insecticide, tratament sămânţă şi gama de bio-soluţii. În prezent, firma este deţinută de un fond de investiţii american, iar noua Arysta s-a format prin contopirea a trei companii, şi anume: Arysta LifeScience, Chemtura AgroSolution, Agriphar. Începând cu anul 2015 compania face parte din Platform Specialty Product, cu sediul în Miami, Florida.

Bazată pe o experienţă cumulată de peste 270 de ani, dar fiind totuşi o companie noua, Arysta are gânduri ambiţioase şi o nouă filizofie, în sensul că se axează nu numai pe produse pentru protecţia plantelor, ci vine în plus şi cu adjuvanţi, produse pentru condiţionarea apei, îngrăşăminte microgranulate şi bio-stimulanţi. Într-un cuvănt, dorim să venim în sprijinul fermierilor cu o gamă largă de produse care să poată fi integrate în tehnologiile de producţie ale fermerlor din România.

Astazi, la acest eveniment, suntem prezenţi cu o echipă completă: Laurenţiu Gheorghiţă, director comercial, Ionuţ Popescu, director regional sud-est, Mircea Purcărea, key account manager şi, nu în ultimul rând, Mirela Păun, director de marketing. Vreau să-i mulţumim domnului inginer Gheorghe Gutium pentru sprijinul acordat în aplicarea şi testarea produselor noastre în culturile din această fermă”, a menţionat specialistul companiei Arysta LifeScience.

După discursul din deschiderea evenimentului, Daniel Tabacu i-a invitat pe participanţi să viziteze culturile de floarea soarelui, porumb, grâu şi rapiţă, pentru a afla informaţii legate de tehnologiile aplicate.

Prima oprire a fost făcută la cultura de floarea soarelui, detaliile privind schema de tratament fiind oferite de specialiştii companiei. La această cultură, în primul rând, s-a realizat o combatere a buruienilor graminee cu Pantera 40 EC, un erbicid sistemic postemergent împotriva buruienilor monocotiledonate anuale şi perene. Este un produs foarte bine cunoscut, compania Arysta fiind numărul 1 în România la capitolul graminicide. Produsul îmbunătăţeşte penetrarea şi absorbţia substanţei active în ţesuturile plantelor, eliminând riscul spălării prin ploaie. Erbicidul are flexibilitate în aplicare, control de lungă durată al buruienilor problemă şi o selectivitate foarte bună în culturile în care se aplică. De asemenea, s-a aplicat bio-stimulantul Multoleo, un produs special creat pentru culturile oleaginoase precum rapiţa, floarea soarelui, soia, dar şi sfecla de zahăr. Multoleo se bazează pe o tehnologie unică ce stimulează dezvoltarea culturii, îmbunătăţind randamentul şi calitatea acesteia.

Aceşti biostimulanţi dau, în general, o diferenţă de producţie de 5-10%, suficientă să acopere investiţia pe care fermierul o face. Produsele menţionate ajută foarte bine în primele faze de vegetaţie şi de aceea aplicarea la floarea soarelui se face între 3 şi 8 frunze, ajutând plantele să treacă peste toate perioadele de stres. La cultura înfiinţată în ferma de la Bărăganu s-a aplicat şi adjuvantul Silwet Gold, produs care imbunatateste eficacitatea tratamentelor prin absorbtia mai rapidă în plantă, reducând riscul de spălare. Recomandarea specialiştilor companiei este ca în tehnologiile propuse să se aplice un adjuvant de calitate, cum este Silwet Gold, pentru un plus de eficacitate şi un randament mai bun al culturilor.

La cultura de porumb, schema de tratament a fost compusă din biostimulantul Zeal, adjuvantul Silwet Gold şi îngrăşămintele microgranulate Planstart, Microstar Actif şi Microstar PMX. Reprezentanţii companiei au precizat că susţin utilizarea îngrăşămintelor microgranulate, acestea putând fi folosite şi în condiţii de stres hidric şi termic. Ele au în componenţa lor nu numai azot şi fosfor, dar şi alte elemente nutritive, asigurând plantelor o mai bună energie de răsărire şi un sistem radicular puternic, prelungind astfel perioada de vegetaţie. Specialiştii Arysta au menţionat că aceste soluţii reprezintă tehnologii de viitor.

La cultura de grâu s-au aplicat printre altele si produsele Silwet Gold şi Siapton 10L. La rapiţă, s-a efectuat tratament cu Elastiq Ultra pentru protejarea silicvelor împotriva scuturării, biostimulantul Multoleo, adjuvantul Silwet Gold şi produsul Azofol Bor.

Reporterul Business Press Agricol prezent la eveniment a stat de vorbă cu specialiştii companiei pentru afla notăţile privind evenimentele organizate şi produsele din portofoliu.

Directorul tehnic Daniel Tabacu, a declarat: „La această întâlnire dorim să le împărtăşim fermierilor şi colegilor de la companiile distribuitoare oferta noastră şi filozofia companiei pentru următoarea perioadă, cu axarea pe bio-stimulanţi. Acest lucru îl putem face cel mai bine în condiţii de producţie, pentru ca recomandările noastre să se bazeze pe date reale, care să reflecte ceea ce am declarat şi le-am arătat de foarte multe ori fermierilor în simpozioanele organizate în timpul iernii. Anul acesta, în evenimentelor organizate sub denumirea de AgriCampus ne-am concentrat pe bio-stimulanţi pentru că sunt produse noi în portofoliul nostru şi se pare că au fost foarte bine primite de fermieri. La momentul recoltatului vom mai culege opinii din rândul lor pentru a ne confirma beneficiile utilizarii acestor produse. Un produs nou este Multoleo, destinat culturilor oleaginoase, dar şi culturii de sfeclă de zahăr, sporind continuţul de zahăr. Pentru cultura porumbului avem un bio-stimulant foarte important care se numeste Zeal, iar pentru horticultură venim cu Biozyme, care deja s-a folosit în culturile legumicole şi la viţa de vie, iar începând de anul viitor va fi utilizat şi în pomicultură. Pentru următoarea perioadă mai avem de înregistrat şi alți bio-stimulanţi care vor completa oferta noastră comercială. Mesajul meu pentru fermieri este să folosească cu încredere aceste produse, pentru că, în final, cântarul le va oferi bucuria producţiilor crescute şi de calitate.

La rândul său, Mirela Păun, director de marketing, a declarat în exclusivitate pentru revista Business Press Agricol: „Pentru noi, 2016 a însemnat anul de lansare a companiei Arysta LifeScience,  iar 2017 este anul în care construim relaţii cu partenerii noştri, fermieri şi distribuitori. Evenimentele organizate sub umbrela AgriCampus au rolul de a consolida relaţiile cu fermierii si distribuitoii, pentru că, în definitiv, indiferent de business, totul începe de la relaţia dintre oameni. Astăzi, avem invitaţi alături de noi specialişti, distribuitori şi fermieri, oameni cu care împărtăşim aceleaşi preocupări şi aceeaşi pasiune pentru agricultură. Ne bucurăm că sunt prezenţi alaturi de noi, pentru că ne dorim ca dumnealor să se convingă în direct de beneficiile pe care le aduc produsele companiei Arysta LifeScience. Ei sunt deja familiarizaţi cu o parte dintre produsele din portofoliul nostru, şi mă refer la erbicidele Pantera 40 EC şi Select Super, dar şi la tratamentele pentru seminţe Vitavax 2000 sau Rancona 15 ME.

În cadrul evenimentului de astăzi am prezentat produse ce pot fi piese foarte importante în tehnologiile aplicate de fermieri in culturile dumnealor. Aceste produse pot pune în valoare investiţiile care se fac în tratamentele pentru protecţia plantelor si îngrășăminte, şi mă refer la portofoliul de biostimulanţi, precum Multoleo pentru culturile de floarea soarelui, rapiţă, soia şi sfeclă, dar şi la Zeal, un biostimulant pentru cultura de porumb.

Un alt produs important care a fost utilizat în anii trecuţi, pe care l-am readus în atenţia fermierilor este Silwet Gold, un adjuvant de ultimă generaţie din categoria organosiliconilor numiţi super-spreaders.

De asemenea, ne pregătim pentru această toamnă cu produse noi despre care vom vorbi în următoarea perioadă. Pot să vă divulg în exclusivitate că este vorba despre produsul Rancona i-MIX ce asigură protectia seminţelor de grâu şi orz. Acesta are rolul de a  controla principalele boli ale seminţelor şi plantulelor, oferind o bază de pornire pentru un potenţial maxim al recoltei, precum şi o excelentă siguranţă faţă de samânţă. Cu mai multe amănunte despre acest produs vom reveni la momentul potrivit.

Mesajul meu pentru fermieri este să aibă încredere în echipa de specialişti Arysta LifeScience, care are o experienţă de peste 10 ani în agribusiness şi este dedicată identificării unor soluţii optime care să răspundă nevoilor reale din fermele lor. Totodată, îndemnul meu este să folosească cu încredere produsele din portofoliul nostru, să aibă încredere în abordarea echipei noastre, pentru că suntem flexibili, suntem atenţi la nevoile lor şi ne dorim ca printr-un dialog deschis să găsim soluţii potrivite şi tehnologii actuale de protecţie a plantelor, dar şi bio-soluţii care să le potenţeze investiţia în culturile agricole.”

Fermierii şi distribuitorii prezenţi la evenimentul Agri Campus, organizat la Bărăganu, au apreciat eficienţa produselor Arysta LifeScience aplicate în culturile înfiinţate.