Business Press Agricol

Actualitate

Haymaking Field Day, un eveniment de excepţie marca Maschio Gaspardo

maschio arad

Compania Maschio Gaspardo, producătorul numărul 1 de utilaje agricole din România, care deţine la Chișineu-Criș una dintre cele mai importante fabrici ale grupului, a organizat în perioada 14-15 iunie a.c., o întâlnire cu ziariștii din mai multe țări, sub egida Haymaking Field Day, un prilej ideal pentru reprezentanții companiei să prezinte istoricul acesteia și planurile de viitor.

La eveniment au participat jurnalişti din mai multe state europene – Italia, Franţa, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Polonia, Ungaria, Spania și România. În prima zi a întâlnirii cu presa de specialitate, echipa managerială a grupului le-a împărtășit ziariștilor strategia de dezvoltare, precum și noile tehnologii și investiții derulate la fabrica din România, de la Chișineu-Criș, judeţul Arad.

Deschiderea evenimentului i-a revenit directorul de strategii și marketing al Maschio Gaspardo, Marco Torazza, care a prezentat istoria și evoluția companiei de-a lungul anilor şi i-a introdus pe lectorii conferinţei: Mirco Maschio, președinte Maschio Gaspardo & Chief Sales Officer al Grupului şi Andreea Maschio, președinte Maschio Fienagione SPA.

„V-am invitat la această întâlnire pentru că vrem să vă prezentăm realizările noastre. Grupul Maschio Gaspardo are un plan complex de marketing adaptat noilor evoluții din agricultură, prin care îşi continuă dezvoltarea cu o serie de achiziții care dau posibilitatea producerii de noi utilaje. Compania a fost fondată în 1964 de către frații Maschio – Egidio și Giorgio – şi producea grape rotative. În doar câţiva ani producţia a crescut de la o afacere pe scară mică la o linie de producţie organizată. De-a lungul timpului, compania s-a dezvoltat tot mai mult, înglobând şi alte companii specializate pe diverse tipuri de utilaje agricole, ajungând în prezent să devină un grup care produce întreaga gamă de echipamente şi utilaje de care un fermier are nevoie pentru lucrările agricole,” a subliniat Marco Torazza în deschiderea evenimentului.

În continuare, Mirco Maschio, președinte Maschio Gaspardo & Chief Sales Officer al Grupului, a ținut să precizeze că în prezent compania reprezintă un brand extrem de puternic, care produce o gamă variată de utilaje agricole, cu distribuție în toată lumea.

Maschio Gaspardo este un grup internaţional, specializat în producţia de echipamente agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţie de furaje şi recoltare şi prelucrare a fânului. Gama de produse include cultivatoare, grape rotative puternice, semănători de precizie, semănători de cereale, echipamente combinate cultivator-semănătoare, maşini de tuns iarba, maşini de erbicidat, maşini de prelucrare a fânului şi echipament pentru lucrări minime. În timp, grupul Maschio Gaspardo a devenit o prezenţă relevantă la scară mondială, abordând o politică de dezvoltare ce se bazează pe o filozofie de corporaţie unită şi determinată, pe principii reale de orientare spre productivitate şi muncă, pe înclinaţia spre dezvoltare şi progres, pe controlul calităţii şi al servicilor şi, nu în ultimul rând, pe atenţia la nevoile clientului.

Astăzi, Maschio Gaspardo redefinește agricultura românească și internațională prin încercarea unor noi soluţii, realizate de către echipa noastră de ingineri. De asemenea, ne bucurăm de parteneriatele realizate cu jucători internaţionali importanţi în sectorul agricol mondial – New Holland Agriculture, John Deere şi Mahindra, care ne ajută să rămânem mereu orientaţi spre dezvoltarea tehnologică a produselor destinate agriculturii”, le-a spus Mirco Maschio jurnaliştilor prezenţi.

La rândul său, Andrea Maschio, președintele Maschio Fienagione SPA, a vorbit despre scopul companiei în contextul susţinerii şi dezvoltării unei agriculturi moderne.

„Echipamentele Maschio Gaspardo oferă experienţa unei companii cu istorie de aproape 54 de ani. Interesul nostru sporit pentru inovaţie și dezvoltare reprezintă o garanție în plus pentru sectorul agricol. În prezent, oferim o gamă completă de utilaje care transformă activitățile de prelucrare a terenului, semănat, întreținerea spațiilor verzi, fertilizare, irigare, tratare, exploatarea pașunilor și recoltat în acţiuni simple, a căror eficiență este garantată de tehnologia utilizată. Trebuie să menţionez că tehnologiile Maschio Gaspardo sunt gândite şi concepute pentru a asigura succesul producătorilor agricoli şi garanţia eficienţei activităţii lor”, a adăugat Andrea Maschio.

Prezentările oferite jurnaliştilor au reprezentat preambulul evenimentului pe care compania Maschio Gaspardo l-a organizat a doua zi – Haymaking Field Day. În prima parte a fost programată vizitarea fabricii Maschio Gaspardo de la Chişineu-Criş, judeţul Arad, un obiectiv de interes pentru industria agricolă și pentru agricultura românească.

În deschiderea vizitei, Paolo Rocchi, director general Maschio Gaspardo România, le-a urat ziariştilor bun venit la unitatea de producţie Chişineu-Criş. ”Prima fabrică Maschio Gaspardo din afara granițelor Italiei este cea din România, care și-a deschis porțile în anul 2003. În momentul de față, fabrica din România are o suprafață de peste 21.000 mp și peste 360 de angajați care produc utilaje agricole de înaltă calitate. Atât utilajele produse în România, cât și cele produse la nivel internațional, sunt disponibile și în țara noastră prin rețeaua de dealeri autorizați. Foarte mulți fermieri români dețin utilaje Maschio Gaspardo, fiind un brand apreciat pentru fiabilitatea și calitatea produselor sale, bine adaptate la condițiile climatice și de sol. Acesta este şi motivul pentru care Maschio Gaspardo este producătorul numărul 1 de utilaje agricole din România, afirmație confirmată de numărul de utilaje vândute. Suntem mândri să spunem că suntem producătorul numărul 1 de utilaje agricole, iar cei care au făcut posibil acest lucru sunt angajații noștri de la Chișineu-Criș”, a precizat Paolo Rocchi.

 

Directorul operaţional al Maschio Gaspardo România, Walter Bessega, i-a codus pe jurnalişti în timpul vizitării fabricii, oferindu-le tot suportul informaţional şi tehnic pe care aceştia l-au solicitat. Invitaţii au fost impresionaţi de dotarea și de tehnologia de producţie, liniile automatizate și robotizate de producere a echipamentelor marca Maschio Gaspardo fiind de mare interes. După vizitarea fabricii şi a liniilor de producţie, ziariştii prezenţi la eveniment au fost invitaţi să vadă parcul de utilaje şi echipamente agricole, fiind îndrumaţi de Mario Battaglia, Manager de produs in cadrul Maschio Gaspardo, care a prezentat în detaliu produsele expuse.

Evenimentul organizat de compania Maschio Gaspardo s-a încheiat cu o demonstraţie în câmp realizată cu echipamentele de prelucrare a fânului ale companiei. Specialiştii companiei, Alberto Car şi Alberto Fulici, au prezentat pe rând cositoarea frontală Debora Pro 300, grebla de adunat Golia Pro şi presa de baloţi rotunzi Mondiale 120 Combi. Invitaţii au văzut cum lucrează în câmp utilajele şi care sunt avantajele utilizării tehnicilor moderne.

După două zile de expuneri, prezentări şi demonstraţii, concluzia a fost certă. Am participat la un eveniment profesionist, cu tehnologii de vârf care vin în sprijinul fermierilor şi al agriculturii din întreaga lume. Felicitări companiei Maschio Gaspardo şi echipei de organizare!

Reprezentantul revistei Business Press Agricol, plăcut impresionat de tehnologia şi performanţele investiţionale ale companiei gazdă, a stat de vorbă cu Mirco Maschio, președinte Maschio Gaspardo & Chief Sales Officer al Grupului, despre unicitatea şi valorile acestei afaceri de succes.

“Ceea ce deosebește Maschio Gaspardo de alte companii sunt valorile pe care le împărtășeşte grupul nostru, acela de a crea utilaje agricole cât mai eficiente axate pe nevoile clienților şi de a testa riguros produsele scoase pe piaţă astfel încât să îndeplinească toate standardele de calitate. De asemenea, este evidentă și grija noastră pentru clientul fermier, care este ajutat să își cumpere utilaje în cele mai avantajoase condiții de finanțare și, ulterior, este susținut să își mențină utilajele în cea mai bună stare, punându-i la dispoziție consumabilele necesare.

Aşa cum am subliniat şi în prezentarea de aseară, Maschio Gaspardo este un grup internaţional, specializat în producţia de echipamente agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţie utilaje pentru tratarea culturilor, transport nutrienți, recoltare şi prelucrare a fânului. În prezent grupul deţine 9 unităţi mari de producţie, 6 în Italia şi alte 3 în străinătate, în România, India şi China. În plus, utilajele Maschio Gaspardo sunt prezente pe toate continentele, atât prin filiale proprii, cât şi prin rețeaua de revânzători. Pentru noi, ca şi grup, este foarte important să avem fabrici peste tot pe glob. Pornind de la acest deziderat, am reuşit să avem unități de producție la Campodarsego, Morsano al Tagliamento, Cadoneghe şi Portogruaro, toate în Italia, la Qingdao în China, la Pune în India și, bineînțeles, la Chișineu-Criș, care este pentru noi «Perla Coroanei».

Pentru că managementul grupului este unul orientat spre viitor, încă din 2010 am demarat implementarea unei noi politici de mediu sustenabile. Pentru a realiza pro­duse  în condiţii bune și pentru a scădea numărul de rebuturi și de deșeuri am început să utilizăm linii tehnologice robotizate, tăieri cu laser şi plasmă care să ofere procesului de producție o cât mai mare eficiență. Cu scopul de a optimiza procesele, fabricile au fost dotate cu sisteme de producție alimentate de surse regenerabile și cu sisteme de economisire a energiei. Astăzi, Maschio Gaspardo este primul producător de utilaje agricole din lume care a primit certificarea Carbon Trust Standard Certification care atestă faptul că fabricile au o emisie de carbon scăzută. Această distincție a fost primită în 2013 și reconfirmată în 2015.

Pe viitor, vă vom invita şi la alte evenimente pe care le vom organiza la unităţile de producţie din Italia, în această toamnă şi în primăvara anului 2018, pentru a vă convinge de performanţele Maschio Gaspardo la nivel mondial. Vrem să dăm grupului o nouă identitate și să investim în noi fabrici, planul nostru de afaceri presupunând o nouă organizare şi noi proiecte de investiţii bine gândite, unele fiind deja în faza de implementare. Pentru a putea să vindem milioane de produse în întreaga lume trebuie să ne adaptăm mereu, să venim cu noi utilaje şi să dezvoltăm linii de producție. Aşadar, avem în continuare multe proiecte, cu care vă vom surprinde la întâlnirile viitoare”, a declarat Mirco Maschio pentru Business Press Agricol.