Business Press Agricol

Companii

Soiurile germane oferite de Saaten Union asigură producţii de peste 10-11 t/ha!

iunie 13, 2017 by admin in Companii, Cultura mare

saaten prunaru

Seria evenimentelor Saaten Union a continuat în data de 9 iunie a.c. cu întâlnirea organizată în localitatea Prunaru din judeţul Giurgiu, la ferma Agrozootehnica Mihăileşti, aparţinând inginerului agronom Gheorghe Niţu. Manifestarea a reunit mulţi fermieri interesaţi de tehnologiile performante oferite de compania Saaten Union.

Echipa prezentă la Prunaru a fost formată din Marius Creţu, director comercial, Mihaela Radu, director de marketing, Cornelia Pistol, director culturi cereale, Viorel Dincă, director culturi porumb şi floarea soarelui, Ionuţ Paraschiv, director zonal de vânzări, Marian Niţu, reprezentant zonal de vănzări, Cătălin Sebe, reprezentant departament  comercial şi Felicien Bullot, Product Manager International pentru hibrizii de grâu. Specialiştii companiei Saaten Union au prezentat platforma demonstrativă pusă în voloare de genetica germană a culturilor de cereale păiase.

Deschiderea evenimentului i-a revenit gazdei, care a mulţumit invitaţilor pentru participare. „Bine aţi venit la acest eveniment, aici la graniţa dintre judeţele Giurgiu şi Teleorman.  În acest an avem în fermă loturi demonstrative cu cereale de toamnă, dar şi cu plante tehnice. Astăzi, specialiştii Saaten Union vor prezenta în această platformă varietăţi de cereale păioase, respectiv orz, secară şi grâu, iar dumneavoastră aveţi posibilitatea să observaţi pe viu, cum spunem noi agronomii, calitatea geneticii germane. Având în vedere că în două, trei săptămâni vom începe recoltatul, iar peste trei luni vom însămânţa din nou, este o ocazie bună de a vă convinge de performanţa soiurilor germane care asigură producţii de peste 10 -11 t/ha. Sunt convins că după ce veţi vedea culturile o să alegeţi soluţia optimă pentru însămânţările de toamnă la cereale păioase”, a subliniat Gheorghe Niţu.

La rândul său, Marius Creţu a mulţumit şi el, în numele echipei, domnului inginer Gheorghe Niţu pentru colaborare şi sprijinul acordat în realizarea platformei de la Prunaru. „Vreau să-i mulţumesc în primul rând domnului inginer Gheorghe Niţu pentru suportul pe care ni-l asigură an de an. Organizăm aceste evenimente în ferma Agrozootehnica Mihăileşti de câţiva ani buni. Este o onoare pentru noi şi, în acelaşi timp, un punct câştigat în promovarea geneticii germane în mod profesionist, atât din punct de vedere al hibrizilor de rapiţă, cât şi al soiurilor de cereale păioase pe care le cultivăm aici în fermă”, a spus Marius Creţu.

Evenimentul a oferit şansa promovării unui portofoliu complet, prezentat în detaliu de specialiştii Saaten Union. Fermierii au putut să vadă în câmp cele mai performante soiuri de cereale păioase. La grâu, soiurile Joker, Genius, Katarina şi Felix, precum şi hibridul de grâu Hyfi. La orzul de toamnă a fost evidenţiată performanţa soiului SU Ellen, la triticale, beneficiile de excepţie ale soiului semi-timpuriu SU Agendus, iar la secară a fost prezentat hibridul SU Mephisto care oferă fermelor o performanţă garantată.

Reprezentantul revistei Business Press Agricol a stat de vorbă cu inginerul Gheorghe  Niţu, gazda evenimentului, care a declarant: „Suntem bucuroşi să vă avem ca oaspeţi în ferma noastră, la un eveniment unde avem ca parteneri companiile Saaten Union şi Rapool Ring România. Acest an, din punct de vedere agricol, se anunţă a fi unul bun, chiar dacă în ţară au mai fost unele probleme. Noi, aici, în zona de sud, am avut un regim pluviometric deosebit, nişte ploi agronomice linistite, cum le spun eu, de la două cifre în sus. Apa a fost bine valorificată de fiecare plantă, iar rezultatele se văd.

Sunt inginer agronom cu o experienţă de peste 50 de ani şi doresc ca întreaga mea cunoaştere să o împărtăşesc tuturor celor care sunt interesaţi. De aceea, mesajul meu este de fapt un îndemn pentru tinerii din spaţiul rural care trebuie să se îndrepte neapărat spre sectorul agricol şi să se pună serios cu burta pe carte, să ia exemple concrete de la fermierii adevăraţi, să profite de fondurile europene ce le sunt destinate şi să dezvolte sectorul agricol, care nu poate decât să aducă beneficii acestei ţări. Ceea ce mai doresc, pentru noi, fermierii, este ca investiţiile în cercetarea agricolă românească să înceapă cât mai rapid, pentru revigora acest domeniu şi a-i asigura un viitor.

Cu firma Saaten Union lucrez de peste 9-10 ani, cu rezultate excepţionale, aşa cum se vede şi în aceste loturi demonstrative. Prin intermediul revistei dumneavoastră vreau să mulţumesc echipei de specialişti din cadrul companiei şi să-i asigur de buna noastră colaborare şi pe mai departe. De asemenea, colegilor mei fermieri le doresc multă sănătate şi îi sfătuiesc să profite de tehnologiile avansate şi de genetica Saaten Union pentru a se bucura de producţii mari, stabile şi de calitate.”