Business Press Agricol

Actualitate

SimpliCultura – Soluţiile simple oferă succesul!

iunie 20, 2017 by admin in Actualitate, Companii, Eveniment

adama caracal

Compania Adama Agricultural Solutions a organizat o nouă serie de evenimente marca SimpliCultura, în cadrul cărora a prezentat fermierilor ultimele soluţii pentru o agricultură simplă şi eficientă. Organizate sub egida celor 25 de ani de activitate ai companiei în România, întâlnirile cu fermierii din întreaga ţară reprezintă un foarte bun prilej pentru specialiştii Adama de a discuta despre soluții simple pentru culturi sănătoase.

Programul evenimentelor „SimpliCultura. Simplu pentru fermieri” vizează 6 locaţii dispuse în principalele regiuni ale ţării: în Banat – pe 31 mai la Nădlac, jud. Arad, în Oltenia – pe 13 iunie la Caracal, jud. Olt, în Moldova – pe 28 iunie la Girov, jud. Neamţ, în Muntenia – pe 28 iunie la Gheorghe Doja, jud. Ialomiţa, în Ardeal – pe 4 iulie la Tg. Secuiesc, jud. Covasna şi în Dobrogea – pe 12 iulie la Ostrov, jud. Constanţa.

Al doilea eveniment din seria SimpliCultura a avut loc în data de 13 iunie a.c., la SCDA Caracal, în județul Olt, unde specialiştii companiei Adama s-au întâlnit cu fermierii din zonă şi le-au oferit sfaturile de care aceştia au nevoie pentru a obţine recolte sănătoase. În deschiderea evenimentului, Gabriela Vila, Director Național de Vânzari pentru România al companiei Adama Agricultural Solutions, a prezentat o scurtă carte de vizită a companiei, punctând totodată ideea că soluţiile simple oferă succesul.

„Activitatea companiei noastre a început cu circa 65 de ani în urmă. În timp, aceasta şi-a dezvoltat personalitatea la nivel mondial cu o nouă strategie globală unică, bazată pe simplitate. În prezent, Adama are o capacitate unică de a formula şi chiar dispune de resursele necesare pentru a achiziţiona noi substanţe active. Compania deţine produse cu molecule ieşite de sub patent, dar şi molecule proprii. Produsele deja consacrate cu o singură substanţă activă sunt cele care ne menţin pe poziţia de lider. Cu un portofoliu alcătuit din substanţe consacrate, dar şi combinaţii cu o valoare adăugată importantă, Adama oferă fermierilor o varietate mare de produse de înaltă calitate la preţuri accesibile. Aşadar, Adama este pregătită şi capabilă să concureze pentru o poziţie de lider de piaţă, oferind soluţii simple, dar valoroase pentru fermieri. Întotdeauna, soluţiile simple oferă succesul, tocmai pentru ca simplu să creştem împreună”, a subliniat Gabriela Vila în cuvântul de deschidere.

Evenimentul de la Caracal a continuat cu vizitarea loturilor demonstrative, participanţii fiind împărţiţi în module aferente culturilor înfiinţate, respectiv, cereale păioase – orz şi grâu, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Specialiştii Adama au prezentat tehnologia de protecţie a culturilor agricole, răspunzând totodată şi întrebărilor adresate de fermierii interesaţi de eficienţa produselor şi de performanţa schemelor de tratament aplicate.

Tehnologia de protecţie pentru cultura de orz a fost prezentată de Mihai Băsăşteanu, reprezentant tehnic Adama. „La tratamentul pentru sămânţă s-a folosit fungicidul Orius 6 FS în doză de 0,6 l/t sămânţă, dar şi insecticidul Seedoprid – 1 l/t sămânţă. Tratamentul postemergent a fost aplicat utilizând erbicidul Tomigan XL în doză de 1 l/ha, în paralel cu un regulatorul de creştere Optimus 175 EC în doză de 0,5 l/ha. Combaterea bolilor şi dăunătorilor s-a realizat prin aplicarea a trei tratamente succesive evoluţiei culturii. Primul a inclus folosirea fungicidului Bumper Super 490 EC în doză de 0,8 l/ha şi a insecticidului Lamdex 5 EC în doză de 0,2 l/ha. Cel de al doilea tratament s-a realizat prin aplicarea fungicidului Mirage 45 EC în doză de 1 l/ha. Al treilea tratament a inclus fungicidul Zamir 40 EW – 0,75 l/ha şi insecticidul Mavrik 2 F cu 0,15 l/ha. Schema de tratament prezentată oferă culturii de orz performanţa pe care o vedeţi în lotul demonstrativ”, a spus Mihai Băsăşteanu.

 

Directorul zonal de vânzări, Andrei Pîrşot, le-a prezentat producătorilor agricoli din regiunea Oltenia tratamentele aferente culturilor de floarea soarelui şi rapiţă. La floarea soarelui, tratamentul pentru sămânţă a inclus insecticidul Seedoprid 600 FS -10 l/t sămânţă. Tratamentul preemergent s-a realizat cu erbicidul Racer 25 EC în doză de 2 l/ha. Tratamentul postemergent s-a efectuat cu erbicidul Agil 100 EC în doză de 1,2 l/ha. Pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor s-au utilizat: fungicidului Bumper Super 490 EC în doză de 0,8 l/ha, fungicidul Zamir 40 EW – 1 l/ha şi insecticidul Mavrik 2 F – 0,2 l/ha.

Pentru cultura de rapiţă, tratamentul preemergent s-a realizat cu erbicidul Sultan Top în doză de 2 l/ha, iar cel postemergent cu erbicidul Agil 100 EC în doză de 1,5 l/ha. Combaterea bolilor şi dăunătorilor s-a realizat în primă fază toamna, utilizând fungicidul Orius 25 EW în doză de 0,5 l/ha, apoi primăvara, prin aplicarea noului fungicid Custodia 325 SC în doză de 0,75 l/ha şi a insecticidelor Kohinor 200 SL în doză de 0,275 l/ha, Lamdex 5 EC în doză de 0,2 l/ha şi Mavrik 2 F cu doza de 0,2 l/ha.

„Noul fungicid Custodia 325 SC lasă cultura de rapiţă liberă de boli, fiind un produs de ultimă generaţie cu efect sinergic de protecţie. Custodia 320 SC oferă o rezistenţă fiziologică la atacurile patogenilor pe toată perioada ciclului vegetativ prin cele trei moduri de acţiune: sistemică, translaminară şi de contact”, a precizat Andrei Pîrşot.

La rândul său, Dan Maftei, director tehnic Adama, a prezentat schemele de tratament pentru culturile de grâu şi porumb. La cultura de grâu tratamentul pentru sămânţă a inclus fungicidul Orius 6 FS în doză de 0,6 l/t sămânţă, precum şi insecticidul Seedoprid 600 FS 1 l/t sămânţă. Tratamentul postemergent a fost aplicat utilizând erbicidul Tomigan XL 102.5 SE în doză de 1,5 l/ha şi regulatorul de creştere Optimus 175 EC în doză de 0,5 l/ha. Combaterea bolilor şi dăunătorilor s-a realizat prin aplicarea a trei tratamente specifice culturii de grâu. Primul a inclus folosirea fungicidului Bumper Super 490 EC în doză de 0,8 l/ ha şi a insecticidului Lamdex 5 EC în doză de 0,2 l/ha. Al doilea tratament a constat în aplicarea fungicidelor Sinstar în doză de 1 l/ha şi Orius 25 EW în doză de 0,5 l/t. Cel de al treilea tratament include fungicidul Zamir 40 EW în doză de 0,75 l/ha şi insecticidul Mavrik 2 F cu doza de 0,2 l/ha.

Cultura de porumb a beneficiat de o schemă de tratament eficientă, plantele excelând în evoluţie. La porumb tratamentul pentru sămânţă a inclus insecticidul Seedoprid 600 FS – 10 l/t sămânţă. Erbicidarea s-a efectuat în postemergenţă cu noul erbicid Starship 100 SC în doză de 1,5 l/ha şi cu produsul Nicogan 40 SC în doză de 1,5 l/ha. Tratamentul preemergent sau postemergent până la nivelul de maxim 6 frunze ale porumbului, în vederea combaterii buruienilor dicotiledonate anuale, s-a realizat prin utilizarea noului produs din portofoliul Adama, Sulcotrek 500 SC, aplicat în doză de 2-2,2 l/ha.

„Noile erbicide din portofoliul Adama, Starship 100 SC  şi  Sulcotrek 500 SC, sunt de ultimă generaţie şi oferă culturilor de porumb un statut liber de buruieni, reprezentând totodată şi inovaţia pentru un porumb curat”, a menţionat Dan Maftei.

Fermierii prezenţi la evenimentul prezentat de Adama Agricultural Solutions au fost impresionaţi de volumul şi de calitatea informaţiilor primite, dar şi de modul de evoluţie al culturilor agricole din loturile demonstrative. Concluzia finală a invitaţilor a fost una laudativă, în sensul în care organizarea evenimentului a fost de calitate, prezentarea loturile vizitate a fost de excepţie, iar echipa Adama este una cu adevărat profesionistă.