Business Press Agricol

Actualitate

Vă invităm la AGRO FEST, un eveniment organizat de Chemark Rom şi companiile partenere

iunie 3, 2017 by admin in Actualitate, Eveniment

Chemark Rom-AgroFest-A5

Miercuri, 7 iunie 2017, începând cu ora 10.00, în localitatea Silistraru, comuna Traian, Jud. Brăila, Chemark Rom va organiza primul eveniment marca AGRO FEST la ferma Danagri. Partenerii Chemark Rom în cadrul acestui eveniment sunt companiile Syngenta, Bayer, Arvi Agro și Apan Agriculture Equipments, importator de tractoare și utilaje agricole.

La ferma Danagri din Brăila se cultivă în prezent peste 1100 ha de grâu, orz, floarea-soarelui, sfeclă, lucernă, rapiță și mazăre, firma luând ființă în 1995, cu numai 40 ha cultivate. Acum, inginerul agronom, Bogdan Furfurică se mândrește cu tehnologii inovatoare și o experiență importantă în managementul culturilor din zona de sud a țării.

În cadrul evenimentului din 7 iunie, tehnologiile de protecţie aplicate solelor de porumb au scopul de a-i inspira pe fermieri în alegerea celei mai potrivite game de protecție pentru această cultură, cu specific pe această zonă. Companiile partenere recomandă o monitorizare continuă a stării de sănătate a tuturor culturilor agricole, respectarea programelor de combatere a agenţilor patogeni şi a momentului optim de aplicare a tratamentelor.

În condiţiile pedoclimatice din ţara noastră, cultura de porumb este frecvent atacată pe toată perioada de vegetaţie de un complex de boli şi dăunători care au impact negativ asupra stării de sănătate a plantelor, dar și de factori de stres biotic și abiotic, reducând considerabil producţia şi calităţile de consum ale acestora.

Chemark Rom a identificat necesitatea existenței unui sector specializat pe nutriția plantelor la noi în țară și astfel, din 2011, gama de nutriție adusă în exclusivitate în România este drumul corect spre o agricultură modernă și performantă.

Chemark Rom, prin repezentantii săi, îşi intensifică an de an eforturile şi creativitatea pentru a dezvolta servicii noi, adaptate specificului local, capabile să răspundă nevoii fermierilor de a deveni mai competitivi şi de a avea recolte bogate.

În 2016, evenimentele în câmp grupate în jurul loturilor demonstrative pregătite de Chemark Rom au adus împreună peste 2000 de fermieri din întreaga ţară, în 8 locaţii din zone diferite ale ţării. În extrasezon, în cadrul celor 17 seminarii tehnice, cei interesați au aflat noutățile în materie de produse și tehnologii puse la dispoziție de Chemark Rom și partenerii săi, au descoperit soluţiile de sezon în ceea ce priveşte protecţia şi nutriţia plantelor.

La evenimentul de la Danagri, Brăila, pe lângă prezentările tehnice ale platformelor, invitații vor avea parte de multe surprize pregătite de echipa de marketing a Chemark Rom, pe lângă un concept original de eveniment în câmp, în ton cu seria de evenimente Agro Fest.

Evenimentele Chemark Rom organizate atât ca oportunităţi specializate pentru profesionişti, cât şi ca ocazii de socializare în câmp, îşi dovedesc în continuarea utilitatea și inovația în domeniul agricol din România.