Business Press Agricol

Actualitate

Bayer Agro Arena îşi redeschide porţile pentru ediţia XI: soluţii de ultimă generaţie pentru cele mai noi provocări din agricultură

mai 31, 2017 by admin in Actualitate, Companii, Eveniment

Pentru al 11-lea an consecutiv, Bayer Agro Arena aduce în atenţia fermierilor din întreaga ţară produse inovatoare pentru protecţia plantelor, într-un domeniu modelat în permanenţă de natură şi schimbările de ordin climatic. Evenimentul de deschidere  a celei de-a XI-a ediţii a avut loc pe 24 mai 2017 la Însurăţei, în judeţul Brăila, iar calendarul continuă până pe 21 iunie, când fermierii sunt aşteptaţi la Târgu Secuiesc, în judeţul Covasna.

Participanţii la evenimentele din acest an vor regăsi formatul consacrat Bayer Agro Arena – dialoguri în câmp, informaţii utile şi tombole cu premii atractive, dar şi elemente noi, precum un atelier special dedicat serviciilor şi agriculturii digitale.

 

Agricultura digitală, abordarea sinonimă cu performanţă

Bayer Agro Arena înseamnă tehnologii de ultimă generaţie, iar soluţiile mobile sunt o preocupare constantă pentru specialiştii Bayer. Resursele digitale dezvoltate de aceştia vin în completarea eforturilor depuse de fermieri, prin informaţii complete, accesibile chiar şi în zonele în care nu este posibil accesul la internet. Totul graţie aplicaţiei Bayer Agro Solution, disponibilă atât în AppStore cât şi în Google Play.

Bayer Agro Solution oferă suport tehnic, descriptiv şi vizual pentru identificarea corectă şi rapidă a buruienilor, bolilor şi dăunătorilor cheie ai principalelor culturi din România, facilitând alegerea celor mai potrivite soluţii si servicii oferite de către companie.

 

Fără soluţii universal valabile – doar expertiză dezvoltată la nivel local

Calendarul evenimentelor în 2017 este: 30 mai –  Caracal, jud. Olt; 8 iunie – Marghita, jud. Bihor; 12 iunie – Zănești, jud. Neamț; 16 iunie ─ Comlosu Mic, jud. Timiș; 21 iunie – Tg. Secuiesc, jud. Covasna.

Hrană sigură, suficientă, de înaltă calitate: viziunea Bayer pentru viitor

Statisticile arată că aproximativ 40% din totalul culturilor sunt pierdute anual din cauza buruienilor, insectelor şi bolilor plantelor. Aceasta înseamnă o presiune suplimentară pentru asigurarea necesarului de hrană al populaţiei folosind aceeaşi suprafaţă de teren arabil, precum şi nevoia de a îmbunătăţi randamentul agricol în mod sustenabil.

Utilizarea tehnologiilor avansate  va permite fermierilor să gestioneze resursele mai eficient, prin crearea unor algoritmi perfect adaptaţi la particularităţile culturii, zonei şi factorilor de mediu. Fermele inteligente vor înlocui treptat mitul valorilor standard cu date variabile specifice pentru o anumită suprafaţă de teren.

Rezultatul? Mai multe oportunităţi de a conserva habitatul unei mari varietăţi de floră şi faună sălbatică în paralel cu exploatarea durabilă a terenurilor agricole.

Bayer: Ştiinţă pentru o viaţă mai bună

Bayer este o companie globală cu principale competenţe în domeniul Ştiinţelor Vieţii ─ medicină şi agricultură. Produsele şi serviciile sale sunt concepute în beneficiul oamenilor, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora. În acelaşi timp, Grupul îşi propune să creeze valoare prin inovaţie, creştere şi performanţe economice înalte. Bayer este dedicat principiilor dezvoltării sustenabile şi responsabilităţilor sale sociale şi etice, în calitate de cetăţean corporativ. În anul fiscal 2016, Grupul avea aproximativ 115.200 de angajati şi a înregistrat vânzări de 46,8 miliarde EUR. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,6 miliarde EUR, iar cele cu proiectele de cercetare şi dezvoltare (R&D) la 4,7 miliarde EUR. Aceste cifre nu vizează operaţiunile din domeniul polimerilor de înaltă-tehnologie, care a fost cotată la bursă drept companie independentă sub numele de Covestro, pe 6 octombrie 2015. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.bayer.com