Business Press Agricol

Actualitate

S-a dat startul campaniei de irigat pentru anul 2017

mai 15, 2017 by admin in Actualitate, Agroinfo

irigat agrichim

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat startul campaniei de irigat pentru anul 2017 la amenajarea de irigații Pietroiu-Ștefan cel Mare, din județul Ialomița.

Acţiunea s-a desfăşurat vineri, 12 mai 2017, în prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea se arată în comunicatul de presă emis de MADR.

Cu această ocazie, oficialii MADR au anunţat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) va furniza apa gratuit la stațiile de punere sub presiune, iar costurile se vor ridica la 90 de milioane de lei, fiind suportate de la bugetul de stat.

Totodată, ministrul Petre Daea a precizat că în primă etapă a programului de reabilitare a infrastructurii pentru irigații vor fi reabilitate 1,3 milioane hectare, iar lucrările vor începe pentru 40 de amenajări, unde există Organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI).

De asemenea, delegaţia s-a deplasat la Staţia de Punere sub Presiune – SPP – OUAI Movila din judeţul Ialomiţa, reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

Turul  efectuat la  ferma Agrichim Fetești, din judeţul Ialomiţa administrată de inginerul  Viorel Nica a prilejuit vizita solelor cultivate cu grâu unde funcţionează un sistem modern de irigaţii modern.Invitaţii au putut constata pe viu ce înseamnă tehnologia dar şi irigaţiile pentru culturile agricole.

În cadrul evenimentului, ministrul Petre Daea, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea au prezentat participanţilor roșiile românești produse prin Programul de Sprijin pentru Tomate cultivate în spații protejate, oferindu-le spre degustare.

“Facem precizarea că producătorii români au scos pe piață în această perioadă 216 tone de tomate iar în perioada următoare cantitatea de roşii ce va fi livrată pe piaţa din România va creşte, având în vedere numărul de beneficiari ai Programului”, a precizat ministrul de resort Petre Daea.