Conferința CCIFER „A produce mai bine, a vinde mai bine” a arătat noile trend-uri în vederea creşterii veniturilor în agricultură

ccifer

Astăzi, 09 martie 2017, la Hotelul Novotel din Capitală, s-a desfăşurat Conferința cu tema “A produce mai bine, a vinde mai bine. Noi trend-uri pentru a mări veniturile în agricultură”, organizată de CCIFER în parteneriat cu CCIpR şi Serviciul Economic al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România.

Prin acest eveniment, organizatorii şi-au propus să aducă în discuţie piaţa produselor lactate şi a cerealelor, astfel încât fermierii să înţeleagă ce trebuie să facă pentru a investi mai bine, în vederea creşterii veniturilor.

În deschiderea conferinţei, Adriana RECORD, Director Executiv CCIFER, a vorbit despre proiectele CCIFER și realizările din anul 2016. Adrian DIMACHE, Secretar General CCIpR, a prezentat noile tendințe în vederea creşterii veniturilor în agricultură, iar Emar GEMMEKE, Consillier agricol al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România a vorbit despre impactul agriculturii la nivel european prin promovarea produselor românești.

Din partea Ministerului Agriculturii au luat cuvântul domnii Viorel MORĂRESCU, cel care a adus în discuţie situaţia produselor tradiționale românești recunoscute pe piața europeană și aspecte privind dezvoltarea de noi mărci româneşti, şi Mihai HERCIU, care a vorbit despre Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală.

Printre speackerii conferinţei s-a aflat şi Călin MATEI, Deputy CEO, Groupama Asigurări, care a vorbit despre riscurile în agricultură și despre importanţa managementului și a asigurărilor. Cele mai mari riscuri evidenţiate sunt cele climatice, bolile, preţurile, riscurile instituționale, respectiv subvențiile, dar și riscurile umane. În acest sens, compania Groupama Asigurări a lansat o campanie pentru a gestiona aceste riscuri și a le preîntâmpina prin programe de asigurări.

Alina MOVILEANU, reprezentant al companiei Cumpănaşu Partners, a amintit despre importanţa Fondului Mutual, un aspect necesar agriculturii, care deocamdată se află în faza de proiect.

La final, Luc BEISO, CEO Credit Agricole, a vorbit despre respectarea ciclului agricol în finanțare și garanțiile agricole echilibrate. După acest discurs au urmat workshop-urile.

Alina CREŢU, Director Executiv APPR, a moderat atelierul dedicat cerealelor și sistemelor de producție, subliniind în discursul său importanţa tehnologiilor pentru a produce mai mult şi a vinde mai bine.

La rândul său, fermierul Nicolae SITARU, administratorul societăţii Elsit Com din jud. Ialomiţa, a vorbit despre coerenţa legislativă privind modalitatea de a produce și a vinde în condițiile unei dezvoltări agricole reale.

Paolo Rocchi, Director General Maschio Gaspardo România, a subliniat importanţa tehnologiei agricole în vederea dezvoltării acestui sector de activitate.