Business Press Agricol

Actualitate

Prima licitaţie de bovine Angus din România, în premieră la Agraria 2017

martie 1, 2017 by admin in Actualitate, Agroinfo, Eveniment, Zootehnie

angus

În premieră pentru zootehnia din România, anul acesta, în cadrul târgului Agraria organizat la Jucu între 6-9 aprilie 2017, va avea loc prima licitație de bovine de carne Angus. Față de edițiile precedente ale târgului Agraria, anul acesta vor avea loc o serie de evenimente ce vor surprinde atât prin prezentări de specialitate pentru carnea de vită premium, cât și prin informații privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axată pe creșterea rasei Angus în România. Licitația este evenimentul principal din această serie, reprezentând elementul de noutate și interes al fermierilor români.

Organizatorul acestei licitații – Asociația Aberdeen Angus Romania – vine cu ceva deosebit atât în întâmpinarea iubitorilor de carne de vită, cât și a celor care vor să își dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus.

Vineri, 7 aprilie, se va desfășura tema „Angus, secretul unei afaceri de succes”, în cadrul căreia fermieri vor avea parte de o paradă a bovinelor care vor fi prezentate în ring. Va fi o comisie specializată, formată din experți naționali și internaționali care va evalua calitățile genetice ale fiecărui animal. În urma notării animalelor se va face un clasament, în baza căruia se va desemna cea mai frumoasă vițea și cel mai frumos taur din punct de vedere al potențialului genetic. Competiția se anunță a fi una strânsă, dacă ținem cont că vor fi expuse bovine dintre cele mai frumoase exemplare din cele mai performante ferme de Angus din România.

Ziua va continua cu demonstrații de bune practici în fermă, practici utile pentru toți crescătorii de bovine de carne care își doresc o fermă performantă și mai ales profitabilă. Se vor exemplifica în ring activități necesare într-o fermă Angus cu explicații adiacente.

angus2

Sâmbătă, 8 aprilie, ziua va începe cu prezentarea celor mai importante informații despre dezvoltarea zootehniei în România, strategii și planuri oferite de Agenția Națională de Ameliorare pentru Zootehnie și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ulterior acestei informări, doi invitați speciali vor vorbi despre dezvoltarea rasei în România, trecut, prezent și viitor, cu accent pe importanța unei genetici corecte într-un business cu Angus, iar un specialist internațional va prezenta situația actuală a bovinelor Angus în Europa, trendul de dezvoltare al acestei rase și, nu în ultimul rând, va oferi detalii privind nevoile clienților de carne de vită premium Angus.

Tot sâmbătă va avea loc și momentul cheie al întregului concept și anume prima și mult așteptata licitație de bovine Angus, în cadrul căreia se vor licita bovinele din cadrul expoziției. La ora 11:30 se va deschide oficial licitația, iar moderatorul de licitație va începe prezentarea succesivă a animalelor în ring.

Tot în această zi va avea loc un eveniment dedicat specialiştilor culinari şi împătimiţilor de carne de vită de calitate. Începând cu ora 13:30 va fi prezentat un moment inedit, și anume, un show măcelaresc oferit de specialiști în domeniu, care va conchide cu un incediar show culinar cu carne de Angus oferit de un renumit chef din România.

Licitația este deschisă publicului larg, dar practica a arătat că cei interesați de un astfel de business sunt fermierii care au deja bovine Angus și vor să își mărească efectivul sau își doresc un taur cu calități genetice excepționale care să aducă plus valoare fermei pe care o dețin. Altă categorie de fermieri interesați sunt crescătorii de bovine de lapte a căror afacere nu mai este rentabilă și vor să facă conversia spre o fermă de carne sau chiar și alți doritori care vor să își dezvolte un business în domeniul zootehniei.

Asociația Aberdeen Angus Romania este prima asociație din România acreditată pentru Controlul Oficial al Performanțelor și pentru conducere și menținerea Registrului Genealogic al rasei Angus. În prezent asociaţia are mai mult de 420 de membri care cresc peste 17.000 de bovine Angus rasă curată și peste 2.000 de metiși cu rasa Angus.