Business Press Agricol

Companii

„Echipa Aşilor” a arătat ce înseamnă performanţă în culturile agricole

iunie 5, 2015 by admin in Companii, Cultura mare

Companiile Adama, Caussade Semences, Ameropa şi Azomureş au format „Echipa Aşilor” şi le-au dat întâlnire fermierilor în data de 3 iunie în localitatea Mereni, jud. Constanţa, pentru o prezentare demonstrativă dedicată profesioniştilor din agricultură. Evenimentul a fost găzduit de tânărul fermier din Mereni, Daniel Gheordunescu, producător de seminţe de cereale.

În cadrul manifestării a avut loc prezentarea hibrizilor Caussade Semences de rapiţă, porumb şi floarea-soarelui, prezentarea schemei de protecţia plantelor a companiei Adama, precum şi schema de fertilizare a produselor Azomureş, unde s-a evidenţiat folosirea produselor pe bază de fosfor în toamnă la cultura de rapiţă şi în primăvară la cultura de floarea soarelui.

La evenimentul de la Mereni au participat peste 230 de fermieri şi colaboratori din Direcţia Agricolă, Unitatea Fitosanitară, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Constanţa (ITCSMS Constanţa) şi Asociaţia Producătorilor de Porumb Regiunea Sud. Organizatorii au oferit timp de aproape două ore informaţii complete despre loturile demonstrative din câmp.

 

Prezent la eveniment, directorul general al companiei Adama în România şi Republica Moldova, Dimitris Drisis, a mulţumit invitaţilor pentru participare, asigurându-i de tot suportul de specialitate în protecţia culturilor agricole. „Venim şi anul acesta cu o strategie complexă, dar şi cu soluţii viabile pentru fermieri, astfel încât activitatea lor să fie profitabilă.”

La rândul său, Constantin Soare, director comercial Adama, a declarat: „Ne dorim ca evenimentul de astăzi să fie o reuşită din punct de vedere profesional, iar fermierii să aibă de învăţat şi să tragă concluzii benefice pentru activitatea lor. Venim cu trei adjuvanţi noi în România şi sperăm ca fermierii să fie receptivi în aplicarea lor, având în vedere aportul acestora în culturi. Fiind o companie multinaţională, cu o cotă bună de piaţă pe segmentul cerealelor, a culturii de rapiţă, a celei de sfeclă şi în plantaţiile de viţă de vie, vă garantăm că alături de tehnologia Adama putem creşte împreună.”

Veronica Ciucă, director de marketing Adama, a prezentat echipa implicată în acest eveniment, oferind fermierilor garanţia că întotdeauna specialiştii companiei vor fi alături de nevoile lor. „Numai împreună vom găsi soluţii personalizate provocărilor din agricultură. Adama va fi permanent alături de beneficiarii produselor companiei, oferind suportul tehnic de care aceştia au nevoie.”

 

Iulia Cristea, director de marketing Caussade Semences, a mulţumit gazdei, domnului  Daniel Gheordunescu, dar şi partenerilor implicaţi în acest proiect – Adama, Ameropa şi Azomureş. „Strategia noastră este să fim tot mai prezenţi pe piaţa românească şi să implementăm o genetică revoluţionară care să asigure fermierilor material semincer de înaltă calitate, dar şi garanţia obţinerii unor producţii ridicate. Împreună cu partenerii noştri vă vom oferi astăzi o lecţie completă de tehnologie agricolă, demonstrată în loturile prezentate în câmp.”

Markus Salmen, director comercial Caussade Semences, a prezentat echipa Caussade mulţumind fermierilor pentru interesul manifestat faţă de tehnologiile oferite în loturile demonstrative. „Astăzi aveţi oportunitatea să vedeţi tehnologii revoluţionare, dar şi hibrizi performanţi de rapiţă, porumb şi floarea soarelui care vă vor aduce un succes garantat în culturi.”

 

Alina Creţu, director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Porumb Regiunea Sud (APPRS), a declarat: „Ne aflăm astăzi în locaţia domnului Daniel Gheordunescu, care este membru al APPRS. Asociaţia noastră, înfiinţată în urmă cu trei ani, şi-a propus să stabilească puntea de legătură între fermieri şi producătorii de inputuri tocmai pentru a se realiza o informare corectă şi completă, cu scopul dezvoltării unei agriculturi moderne şi performante. Asociaţiei îi revine o muncă destul de complexă, însă sperăm ca demersurile noastre să asigure cumulul de informaţii necesare producătorilor agricoli din sudul ţării.”

 

Ovidiu Maior, director marketing Azomureş, a menţionat: „Începând de anul trecut, Azomureş a investit peste 200 de milioane de euro în platforma de la Târgu-Mureş, tocmai pentru a avea produse mai bune şi a fi mai eficienţi în piaţa de profil. În 2014 am reuşit să livrăm pe piaţa românească 70% din ceea ce am produs, faţă de 70% care mergea la export până în 2012, când Ameropa a preluat fabrica de la Târgu-Mureş. Strategia noastră este să fim şi mai prezenţi pe plan intern, pentru că Azomureş este un brand românesc. Dacă folosim gaz românesc, de ce să nu utilizăm produsele rezultate pentru agricultura noastră?!”

 

După discursurile reprezentanţilor companiilor organizatoare, a urmat vizitarea loturilor demonstrative. Prima oprire a fost la cultura de rapiţă, unde compania Caussade Semences a prezentat hibrizii Basalti CS, Mazari CS, CSZ 1292, Nodari CS şi Tripti CS. Tratamentele companiei Adama au vizat combaterea buruienilor cu erbicidele Sultan Top, Agil 100 EC şi adjuvantul Grounded, combaterea dăunătorilor cu insecticidele Lamdex 5 EC, Pyrinex Quick, Mavrik 2F şi adjuvantul Roller, şi combaterea bolilor cu fungicidele Orius 25 EW, Mirage 45 EC, Zamir 40 EW şi adjuvantul Velocity. Totodată, în cultura de rapiţă s-a folosit şi azotat de amoniu şi uree de la Azomureş.

Cultura de porumb a vizat un lot cu seminţe tratate cu Seedoprid 600 FS, produs al companiei Adama. Hibrizii Caussade Semences utilizaţi la această cultură au fost: Tessali CS, Trilogi CS, Loubazi CS, Portile CS, Realli CS, Labeli CS, Pincki CS, Gerzi CS, Gasti CS, Betovi CS şi Valverdi CS. Pentru tratamentele de protecţie s-au folosit produsele Adama – Trek P 334 SE, Pendigan 330 EC şi adjuvantul Grounded la erbicidarea preemergentă şi Tomigan 250 EC, 2.4 D 660 SL, Nicogan 40 SC şi adjuvantul Roller la erbicidarea postemergentă, în timp ce pentru combaterea dăunătorilor s-a utilizat insecticidul Pyrinex 25 CS.

Şi la cultura de floarea-soarelui s-au folosit seminţe tratate cu Seedoprid 600 FS. Hibrizii Caussade Semences din acest lot au fost: Marbelia CS, Imeria CS, Fushia CL, CSF 12902 CL Plus, KLARIKA CL şi Himalia CL. Combaterea buruienilor a fost realizată cu Pendigan 330 EC, Racer 25 EC, Agil 100 EC şi adjuvantul Grounded, combaterea bolilor s-a făcut cu ajutorul Zamir 40 EW şi Mirage, iar combaterea dăunătorilor cu Mavrik 2 F şi adjuvantul Roller, toate produsele de protecţie aparţinând companiei Adama.

 

Reprezentanţii revistei Business Press Agricol au stat de vorbă cu o parte dintre fermierii prezenţi, care şi-au arătat aprecierea faţă de evenimentul la care au participat.

Vlad Samoilă, ferimier din com. Comana, jud. Constanţa: „Deţin trei firme – BICSAM, Agro Alfa şi X-Brise. Pe BICSAM cultiv 550 de hectare, din care 150 ha cu rapiţă, 200 ha cu grâu, 100 ha cu floarea soarelui şi 100 ha cu porumb. Pe Agro Alfa avem 450 de hectare, din care 400 ha cu grâu şi 50 ha cu floarea soarelui. Pe X-Brise avem 150 de hectare, din care 80 ha cultivate cu orz şi 70 ha cu grâu. La noi în regiune se impun irigaţiile, iar o zonă neirigată este una fără nicio şansă. Noi avem nevoie de apă mai mult decât de bani.

Am folosit hibrizi de rapiţă de la Caussade, iar cultura se prezintă bine şi se anunţă a fi o recoltă bună. Eu am mare încredere în companiile consacrate de inputuri care investesc în cercetare şi care aduc în piaţă produse din ce în ce mai bune. De aceea, îi sfătuiesc pe fermieri să folosească produse de calitate pentru a avea recolte bogate şi, totodată, le adresez un îndemn către unitate, pentru că numai împreună putem face lucruri bune.”

 

Mihai Anghelescu, administrator Trading Agro Plus, din com. Comana, jud. Constanţa: „Am 320 de hectare pe care le-am cultivat în acest an cu grâu- 120 ha, rapiţă – 50 ha, floarea soarelui – 40 ha, porumb – 40 ha, soia – 40 ha şi orzoaică de bere – 30 ha.

Colaborez cu Ameropa şi sunt aici pentru că vreau să încerc o colaborare de lungă durată şi cu Caussade Semences pentru hibrizi, iar cu Adama pentru produsele de protecţia culturilor. După vizitarea loturilor demonstrative de astăzi, mesajul meu pentru toţi fermierii este să aibă încredere în produsele prezentate de companiile partenere. Le urez tuturor sănătate, recolte bogate şi preţuri bune.”

 

Vasile Sava, fermier din loc. Ovidiu, jud. Constanţa: „Sunt fermier şi am 260 de hectare. Cultiv grâu pe 140 ha, rapiţă pe 50 ha, orz pentru bere pe 30 ha şi floarea soarelui pe 40 ha. Folosesc hibrizi de la Caussade Semences pentru cultura de floarea soarelui şi sunt foarte mulţumit. Experienţa de astăzi mi-a întărit încrederea de a folosi produsele Caussade şi Adama pentru că sunt într-adevăr foarte bune.

Pentru că am văzut aici foarte mulţi tineri, îi sfătuiesc pe toţi să se îndrepte către agricultură pentru că este un domeniu de viitor care nu va muri niciodată. Cu pasiune, muncă şi mai ales cu tehnologii de ultimă oră, în agricultură se pot obţine rezultate foarte bune, într-un cuvânt, performanţă. Le doresc tuturor să aibă recolte bogate, rezultate bune, iar la anul să ne întâlnim cu sănătate.”

 

Am discutat şi cu gazda evenimentului, Daniel Gheordunescu, administrator Agro Gheordunescu, din Mereni, jud. Constanţa: „Sunt onorat că astăzi am fost gazda celor 4 aşi – Adama, Caussade, Ameropa şi Azomureş. Avem loturi demonstrative cu hibrizi de la Caussade, tratamente de la Adama, Azomureş şi Ameropa.

Societatea Agro Gheordunescu are în cultură 700 de hectare structurate pe grâu, orz, porumb, floarea soarelui şi rapiţă. Folosim hibrizi de la Caussade la porumb, floarea soarelui, rapiţă, grâu şi orz şi pot spune că sunt foarte mulţumit de modul cum arată culturile. Adama este o companie cu care colaborăm de foarte mult timp şi folosesc cu succes produsele Lamdex, Nicogan şi Tomigan, care sunt extrem de eficiente. Anul acesta am utilizat şi adjuvantul Roller şi s-a văzut diferenţa, în sensul că produsele fitosanitare şi-au făcut mult mai bine efectul.

Mesajul meu pentru fermieri este să folosească produsele de la Caussade, Adama şi Ameropa pentru că sunt foarte bune şi, în plus, sunt parteneri serioşi. Trebuie să rămânem optimişti indiferent de vremuri şi să-i îndrumăm pe tineri să se îndrepte spre agricultură pentru că este un domeniu de viitor.”

 

Aedin Celzin, fermier din com. Mereni, jud. Constanţa: „Deţin 2.300 de hectare pe raza comunei Mereni, pe care le cultiv cu grâu – 900 ha, orz – 100 ha, rapiţă – 400 ha, porumb – 700 ha, floarea soarelui – 200 ha, lucernă – 10 ha, ovăz – 20 ha, soia – 2 ha şi mazăre – 2 ha. Folosesc hibrizi de la compania Caussade. Pentru cultura de floarea soarelui este al treilea an în care utilizez Imeria, un hibrid pe care-l cultiv cu succes şi de la care am obţinut producţii de 3.700 – 4.000 kg/ha. De asemenea, sunt foarte mulţumit de pachetele tehnologice oferite de compania Adama, iar pe viitor îmi doresc o colaborare şi cu Ameropa.

Doresc să transmit un mesaj producătorilor agricoli – să aibă încredere în produsele Caussade, Adama, Ameropa şi Azomureş pentru că astăzi au demonstrat adevărata performanţă în loturile demonstrative. Le doresc tuturor un an bun, recolte bogate şi preţuri bune.”

 

La finalul evenimentului fermierii au avut posibilitatea să obţină informaţii utile despre utilajele agricole ale companiei IPSO, după care au fost invitaţi la masa de prânz, participând la tombola organizată. În cadrul acesteia, nouă producători agricoli au fost fericiţii câştigători ai premiilor oferite. Organizarea evenimentului a fost un succes în palmaresul manifestărilor agricole de la începutul acestei veri.

 

Tagged , , , , , , , , , , ,