Syngenta România se alătură primului program de tip executive MBA destinat fermierilor!

 

syngentaÎn luna septembrie 2020 vor începe cursurile primului program din Europa de tip executive MBA destinat fermierilor, organizat cu sprijinul unora dintre cele mai importante companii din industrie, prin parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Scopul programului este de a sprijini transformarea fermelor din România în business-uri profitabile și sustenabile.

Programul MBAg este o inițiativă a companiilor Syngenta România, Raiffeisen Bank România, Cargill Agricultura, Agrii România, we agri și AMAZAG.

Master in Business of Agriculture (MBAg) se va desfășura la Slobozia și va include o grupă de 30 fermieri tineri din sudul și sud-estul României, care, pentru 6 luni de zile, vor participa gratuit la una dintre cele mai importante călătorii de cunoaștere a carierei lor.

Curricula academică a programului de tip masterclass va adresa patru nevoi specifice de business – agricultură, management și financiar, vânzări și trading și tehnologie. Cursanții vor avea posibilitatea de a face networking, de a împărtăși experiențe proprii, de a vizita centre de cercetare și de a participa la reuniuni cu asociațiile din industrie. În plus, fermierii care vor absolvi programul cu cel mai înalt grad vor putea accesa o serie de beneficii utile fermelor pe care le reprezintă.

Înscrierile pentru admiterea fermierilor în program au început pe 6 iulie și vor dura până pe 2 august. Fermierii care doresc să se înscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.mbag.ro), unde pot consulta inclusiv calendarul de desfășurare și criteriile de eligibilitate.

Sergiu Staicu, Directorul General Syngenta România, “Avem convingerea că este de datoria noastră să jucăm un rol activ în dezvoltarea agriculturii din România, nu doar prin produse și soluții inovatoare dar și prin astfel de ințiative. Acest program va pune în centru nevoile de cunoaștere ale fermierilor din România și vine să completeze promisiunea noastră de a fi mereu #aproapedefermieri”.